Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca un lider al UNPR Dambovita a incercat sa cumpere voturi in Consiliul Local Targoviste pentru sedinta de alegere a viceprimarilor municipiului, transmite Agerpres. In replica, organizatia UNPR spune ca acesta face afirmatii "calomnioase si denigratoare".

HotNews.roFoto: Hotnews

Scandalul la nivel local are loc in aceeasi zi in care Liviu Dragnea si Gabriel Oprea au semnat un protocol de colaborare la alegerile locale intre cele doua partide.

Tutuianu a adaugat ca nu exclude ca, tot in acea sedinta de consiliu local, sa se incerce si schimbarea din functie a primarului interimar (PSD) al Targovistei si a cerut institutiilor abilitate sa se sesizeze.

"Atrag atentia tuturor institutiilor statului ca mai multi consilieri locali municipali din Partidul Social Democrat sau din alte partide politice au fost chemati la discutii de liderul unui partid politic local si li s-au oferit sume de bani de 10-15 mii de euro pentru a vota in consiliul local. Si atrag atentia prefectului, o sa fac si scris astazi, sa participe la sedinta consiliului local, pentru ca li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice sa-si numeroteze buletinele de vot, ceea ce anuleaza, practic, votul secret. Aici nu mai e de joaca. Astea sunt infractiuni de dare si luare de mita, conexe faptelor de coruptie. Si liderul politic respectiv trebuie sa stie asta", a afirmat Tutuianu.

Intrebat de jurnalisti la ce lider de partid face referire, Tutuianu a raspuns: "acelasi UNPR".

Presedintele PSD Dambovita a sustinut ca are aceste informatii de la mai multi consilieri, urmand a face declaratii complete catre institutiile abilitate. "Avem doi consilieri municipali PSD care au facut aceasta declaratie publica, este cunoscuta de tot grupul de consilieri si suntem pregatiti sa dam declaratii. O sa ne cheme institutiile statului si-o sa dam declaratii acolo. Au fost afirmatii publice", a adaugat Tutuianu.

"Ar fi un dezastru pentru Targoviste sa se produca, vineri, vreun incident in urma caruia actualul primar interimar sa ramana fara atributii si sa le preia cineva care in trei luni pana la alegeri nu va avea timp nici sa se lamureasca ce are de facut", a precizat Tutuianu.

UNPR Dambovita sustine, intr-un comunicat de presa, ca afirmatiile lui Tutuianu privind implicarea UNPR in oferirea de bani pentru voturi in Consiliul Local Targoviste sunt "calomnioase si denigratoare".

"Fata de afirmatiile calomnioase, denigratoare si repetate aruncate in spatiul public de catre presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, ii cer acestuia sa nominalizeze public urmatoarele: cine este liderul UNPR care ar fi facut promisiuni de oferire de sume de bani sau alte avantaje in scopul declarat de Adrian Tutuianu, anume oferirea de sume cuprinse intre '10.000 si 15.000 de euro pentru a vota in Consiliul Local Targoviste'; cine sunt persoanele carora li s-au promis sau remis sume de bani sau alte bunuri si ce functii detin acestea", se arata in comunicatul UNPR Dambovita, semnat de presedintele organizatiei, Dumitru Miculescu.

In document se mai spune ca "daca presedintele PSD Dambovita detine asemenea informatii si nu le pune la dispozitia organelor abilitate (...) omisiunea denuntarii unor fapte penale este pedepsita de Codul Penal".

Consilierii locali din Targoviste vor alege vineri, in sedinta extraordinara, doi viceprimari, acesta fiind punct pe ordinea de zi. Nicio formatiune politica nu detine majoritate clara in Consiliul Local Targoviste, 10 consilieri sunt din PNL, opt din PSD, un independent si un reprezentant al Partidei Romilor, cei doi din urma sustinand constant pozitia PSD.

Un post de viceprimar a devenit vacant dupa ce, in urma cu cateva zile, Cosmin Bozieru a pierdut functia odata cu excluderea din UNPR. Bozieru a declarat ca va ataca in instanta ordinul prefectului in urma caruia a pierdut functia de consilier local si, implicit, si pe cea de viceprimar. Un alt post de viceprimar este vacant de un an, de cand Cristian Stan a preluat atributiile de primar.