Mai multi lideri PNL si-au manifestat nemultumirea ca nu au fost anuntati de demisia lui Chiuariu. Surse de la varful PNL au declarat pentru HotNews.ro ca vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut luni, in Delegatia Permanenta a PNL, sa i se explice motivele demisiei. Aceleasi surse sustin ca s-a relansat lupta pentru sefia PNL, Crin Antonescu fiind unul dintre doritorii fotoliului de presedinte. Din gruparea anti-Tariceanu fac parte Ludovic Orban, Radu Stroe si Puiu Hasotti - aceiasi care sustin candidatura Noricai Nicolai la fotoliul Justitiei.

Tariceanu nu o vrea pe Norica la Justitie de teama atacurilor lui Basescu

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, intentioneaza sa decline nominalizarea Noricai Nicolai. Tariceanu le-ar fi explicat liberalilor ca Norica Nicolai, in calitate de om politic si adversar al presedintelui Traian Basescu, nu va rezista nici doua luni la sefia ministerului.

Presedintele PNL le-a mai spus ca nu este momentul oportun sa o nominalizeze pe Norica, in primul rand pentru ca Basescu va pune piedici validarii aceasteia in functie, iar in al doilea rand va fi atacata si in justitie cu dosare. Liderul PNL este de parere ca cea mai buna solutie este un tehnocrat, au relatat sursele HotNews.ro.

Norica Nicolai, marul discordiei in PNL

Refuzul premierului de a o numi pe Norica Nicolai este insa pe cale sa relanseze lupta pentru sefie in interiorul PNL.

La sedinta Delegatiei Permanente, liderul grupului parlamentar de la Camera, Crin Antonescu, si-a manifestat nemultumirea ca nu a fost informat din timp de demisia lui Chiuariu si ca a trebuit sa declare presei adevarul: ca nu stia nimic.

Sursele de la varful conducerii sustin ca nemultumirea lui Antonescu are la baza refuzul premierului de a o numi Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei. De altfel, Antonescu si-a exprimat public sustinerea pentru Nicolai in functia de minisitru. La fel si colegul sau de partid, vicepresedintele Ludovic Orban.

Garda anti-Tariceanu, reactivata

Atat Crin Antonescu, cat si Ludovic Orban sunt cunoscuti in interiorul PNL ca cei mai inversunati opozanti ai lui Calin Popescu Tariceanu. In jurul celor doi sunt grupati si fostul secretar al Guvernului, Radu Stroe, liderul grupului de la Senat, Puiu Hasotti, si chiar senatorul Norica Nicolai. Cei cinci liberali au facut front comun impotriva lui Tariceanu si urmaresc debarcarea acestuia de la sefia partidului.

Nemultumirile celor cinci au izbucnit in premiera la congresul partidului de anul acesta, cand nu au obtinut posturile pe care le doreau, simtindu-se defavorizati de gruparea Tariceanu-Olteanu-Fenechiu.

Radu Stroe, fostul secretar al Guvernului, a fost vizibil deranjat de faptul ca la Congresul PNL din 2007 nu a obtinut functia de vicepresedinte al partidului. Si Ludovic Orban a fost atunci suparat pentru ca nu a fost sustinut de catre Calin Popescu Tariceanu pentru postul de vicepresedinte, fiind nevoit sa faca lobby serios pentru a castiga in fata lui Olteanu.

De altfel, si supararea Noricai Nicolai tot din neobtinerea unei functii se trage. La formarea cabinetului Traiceanu II, Nicolai spera ca va obtine ori postul de ministru al Justitiei, ori pe cel al Apararii, insa a pierdut in fata lui Chiuariu si Melescanu.