Hotararea Guvernului privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale a fost publicata in Monitorul Oficial, informeaza vineri Autoritatea Electorala Permanenta. Actul normativ poate fi consultat pe site-ul AEP, la sectiunea legislatie electorala - finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

De asemenea, au fost publicate in Monitorul Oficial sapte hotarari ale AEP privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale si alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor.

Hotararile AEP publicate vizeaza aprobarea modelului listei sustinatorilor care va fi folosit la alegerile locale, al listelor electorale permanente care vor fi folosite la alegerile locale si parlamentare, al listei electorale suplimentare care va fi folosit la alegerile locale si al extrasului de pe lista electorala permanenta, complementara si suplimentara care va fi folosit la alegerile locale.

Au mai fost publicate hotararile pentru aprobarea modelelor stampilelor electorale si timbrului autocolant care vor fi folosite la alegerile locale si al certificatului doveditor al alegerii consilierilor si a primarilor.

Cele sapte hotarari ale AEP se gasesc pe site-ul www.roaep.ro.