Liviu Dragnea a declarat joi, la Sinaia, ca prin reintroducerea votului in doua tururi pentru alegerea primarilor liberalii "risca sa arunce tara in aer", catalogand propunerea drept o "nastrusnicie". Liderul PSD a ironizat PNL spunand ca un coleg a propus alegeri pentru Primaria Bucuresti "pana iese (Cristian) Busoi".

Liviu DragneaFoto: psd.ro

"Sa discutam despre pozitia noastra fata de aceasta nastrusnicie a liberalilor cu legea in doua tururi pentru primari. Doua tururi vor astazi, maine s-ar putea sa doreasca trei tururi. Aseara un coleg, nu-i dau numele ca sa nu-l expun, a venit cu o idee care mi se pare foarte interesanta si stingem scandalul: la comune un tur, la orase doua tururi, la municipii trei tururi si la Bucuresti atatea tururi atat e nevoie ca sa iasa Busoi si nu mai avem scandal. Noi riscam foarte mult sa aruncam tara in aer. Romania acum reprezinta o insula de stabilitate apreciata de absolut toata lumea in zona si pentru Primaria Capitalei, oamenii astia sunt in stare sa tulbure aceasta stabilitate care ne este foarte benefica", le-a spus Dragnea deputatilor social-democrati, transmite Mediafax.

Liderul PSD a propus de asemenea ca la reuniunile de joi si vineri PSD sa discute aspecte precum prioritatile legislative ale social-democratilor, dar si politica de aliante.

"In primul rand (sa discutam - n.r.) despre principalele prioritati legislative ale noastre. De asemenea, cum operationalizam mersul unei initiative pana se transforma in lege, cum o prezentam, in ce structuri o aprobam, o avizam, cum o sustinem. In al doilea rand, politica de aliante, pentru ca nu vreau sa ocolim acest subiect. Este un subiect important, este sfarsitul lunii ianuarie, trebuie sa stim exact cum mergem mai departe in alegeri, daca vrem sa facem aliante cu cineva, in ce fel trebuie sa facem aceste aliante, sunt bune, nu sunt bune", a mai spus Dragnea.

Deputatii si senatorii PSD au avut o sedinta la Sinaia, urmata de o sedinta a Comitetului Executiv National.