La vremuri noi, copiii lor. Se lanseaza partidul Platforma Actiunea Civica a Tinerilor. Fondatorul: Sebastian Burduja, presedintele Fundatiei CAESAR si fost lider al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, lansata in 2009 in prezenta lui Ghita, Voiculescu si Gadea

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Joi, 28 ianuarie 2016, 16:07 Actualitate | Politic


Sebastian Burduja
Foto: Agerpres
Duminica se lanseaza in Bucuresti un nou proiect care va deveni partid politic saptamana viitoare, cu cateva luni inainte de alegerile locale. Platforma Actiunea Civica a Tinerilor - PACT - este fondat de Sebastian Burduja, cel care in 2009 a fondat Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), iar in 2011 a infiintat fundatia CAESAR - Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani. El este fiul bancherului Marinel Burduja, fost vicepresedinte Bancorex (vezi detalii mai jos in articol).

De notat ca la lansarea din 2008 a LSRS au participat si sustinut discursuri Dan Voiculescu, Sebastian Ghita, Mihai Gadea si Ecaterina Andronescu.

Sebastian Burduja a avut joi dimineata o intalnire cu premierul Dacian Ciolos, potrivit programului oficial al Guvernului. Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului, a declarat pentru HotNews.ro ca la intalnire "nu s-a discutat absolut nimic legat de politica, ci despre tinerii care vor sa revina in Romania si sa lucreze in administratie".

Reprezentantii PACT au precizat pentru HotNews.ro ca partidul va fi inregistrat la tribunal saptamana viitoare. Alin Iliescu, cel care se ocupa de relatiile cu presa, a declarat ca o decizie in ceea ce priveste candidatii la alegerile de anul acesta se va lua dupa ce partidul va fi inregistrat, dar ca exista "ambitii in acest sens".


El a declarat ca partidul PACT va fi o entitate diferita de Fundatia Caesar si de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), iar ca membrii din conducerea acestora nu se vor regasi in conducerea PACT, care se va alege dupa inregistrarea partidului.

Contactat in urma cu cateva saptamani de HotNews.ro si intrebat daca va candida la primaria Capitalei, Burduja a raspuns ca nu si-a anuntat intentia si nu poate confirma.

Cum suna textul de lansare a PACT:

"Constientizand situatia in care a ajuns Romania, aflata intr-o continua criza multipla - economica, politica si sociala - intr-un context global complex si riscant,
Remarcand ca actuala clasa politica nu isi urmareste decat propriile interese si este capabila sa gandeasca si sa puna in aplicare un program credibil si eficient de dezvoltare economica si de reforma reala a institutiilor publice,
Luand drept exemplu eforturile generatiilor din trecut, care au luptat pentru unitate, dreptate si libertate,
Cunoscand potentialul tarii noastre, bazat pe resurse umane si naturale remarcabile,
Stiind ca partenerii nostri strategici din structurile europene si euroatlantice au nevoie de un aliat puternic si de incredere intr-o regiune de importanta majora,
Fiind convinsi ca este de datoria tuturor cetatenilor sa ia atitudine si sa se implice activ pentru schimbarea pozitiva a Romaniei
Si avand convingerea ca cei care isi pastreaza speranta intr-un viitor mai bun pentru Romania ne vor sprijini in demersul nostru,

Ne unim fortele in Platforma Actiunea Civica a Tinerilor (PACT)
Si, pe baza a patru principii esentiale -
Profesionalism, Actiune, Comuntiate si Transparenta -
Ne angajam sa redam Romania cetatenilor ei pentru a construi impreuna
O tara democratica, dezvoltata si demna."


La evenimentul de lansare de duminica ar urma sa participe circa 400 de persoane, inclusiv persoane publice, insa nu membri ai altor partide, potrivit lui Iliescu.

De precizat ca joi dimineata, inainte de anuntul referitor la evenimentul de duminica, Burduja a avut o intalnire, la guvern, cu premierul Dacian Ciolos, asa cum arata si programul premierului. Potrivit lui Sebastian Burduja, intalnirea s-a concentrat pe "prezentarea activitatii fundatiei Caesar".

Fundatia CAESAR


In urma cu an, pe 4 februarie 2015, Ministrul de Externe de atunci Bogdan Aurescu a semnat doua documente prin care este consolidata cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Externe si doua dintre cele mai active organizatii de tineri cu filiale peste hotare, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), dupa cum anunta un comunicat de de presa al MAE.

Protocolul de colaborare dintre Ministerul Afacerilor Externe si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), respectiv Protocolul dintre Ministerul Afacerilor Externe si Fundatia CAESAR reprezinta concretizarea propunerii facute de ministrul Bogdan Aurescu in cadrul editiei din acel an a Galei Studentilor Romani din Strainatate (8 ianuarie 2015).

"Facem astazi un pas important in aplicarea strategiei Ministerului Afacerilor Externe de punere in valoare, in activitatea noastra diplomatica, a potentialului si energiei tinerilor romani de prestigiu din strainatate, de atragere a lor spre o cariera diplomatica - daca o doresc -, de implicare a lor in proiecte comune, intr-un efort comun care are ca scop final modernizarea Romaniei", a subliniat ministrul afacerilor externe.

Printre membrii inscrisi in aceasta fundatie se numara, pe langa Bogdan Aurescu, si Mark Gitentstein (fostul ambasador SUA) sau Raed Arafat.

In prezent, Fundatia Caesar desfasoara un proiect intitulat Initiativa74 (i74) care isi propune sa stranga peste 100.000 de semnaturi in cel putin 11 judete, cu cate minim 5.000 de semnatari, pentru a putea depune o initiativa legislativa de schimbare a Legii statutului deputatilor si a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. Vezi aici detalii.

Despre Sebastian Burduja


Burduja, in varsta de 30 de ani, s-a intors in acest an in Romania dupa 12 ani petrecuti in strainatate. Din 2012 a lucrat ca expert la Banca Mondiala. A studiat la universitati de prestigiu precum Stanford si Harvard. Sebastian Burduja a spus intr-un interviu ca si-a facut studiile in SUA cu ajutorul financiar al familiei (sursa). 

Pe 15 septembrie 2015, Burduja a participat la Palatul Cotroceni la Conferinta "SMART DIASPORA 2020+: Cum valorificam potentialul strategic al diasporei romanesti" unde a sustinut un discurs si presedintele Klaus Iohannis. Vezi aici video cu discursurile

Intr-un interviu publicat de Viitorulromaniei.ro, Burduja afirma ca vrea sa se intoarca in tara petnru ca "suntem condamnati ca in urmatorii zece ani sa avem o tara ca afara. Daca nu vom reusi sa schimbam lucrurile in urmatorii zece ani, nu stiu daca vom mai avea ocazia sa o facem vreodata."

Citeste aici profilul pe care si-l face Burduja pe site-ul sau.

Sebastian Burduja este fiul lui Marinel Burduja, unul dintre cei mai cunoscuti bancheri roman, fost vicepresedinte la Bancorex. Marinel Burduja a fost ani buni de zile prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank , de unde a demisionat in 2012. Dupa cateva luni, a reaparut in peisajul bancar ca director general al bancii lui Dorinel Umbrarescu - Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI). La Umbrarescu a stat circa doi ani, dupa care a demisionat din motive personale. In toamna lui 2015, Burduja revine pe piata serviciilor financiare printr-o asociere intr-o IFN cu fostul ministru al Sanatatii, Ioan Bazac, importatorul masinilor Ferrari in tara noastra. Burduja este presedintele boardului FRFS - Forza Rossa Financial Services IFN - unde Bazac este principalul actionar. Detine si o licenta de somelier, avand o colectie de circa 9000 de vinuri rare.

Despre LSRS

LSRS s-a lansat in urma cu 8 ani, iar in prezent, potrivit lui Burduja, numara peste 5000 de membri. La evenimentul de lansare al LSRS din 8 ianuarie 2009 au luat parte, printre altii, Mihai Gadea, Ecaterina Andronescu, Dan Voiculescu si Sebastian Ghita, precum si Marinel Burduja.

In 2011, LSRS a fost contestata de un grup de studenti romani din strainatate pentru "opinii bigote, impregnate de nationalism". In aceeasi perioada, LSRS a organizat, la Institutul Bancar Roman, evenimentul Forumul Romania Juna, cu sprijinul BNR.

HotNews.ro a realizat, in august 2011, un reportaj de la Manastirea Putna, unde LSRS si-a prezentat principalele idei pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani.

Printre membrii LSRS se numara si Daniel Farmache (fiul lui Stere Farmache, fost preşedinte la BVB şi Alpha Bank), Dragos Preda (fiul lui Dumitru Preda, Director al Direcției Originarii din România din MAE).

Unul dintre sponsorii unor evenimente organizate de LSRS este grupul rus de firme VIMETCO-ALRO, controlat de miliardarul rus Vitali Matsitski, cel care controleaza si alte afaceri din energie in Romania.

UPDATE 08.55 Publicam mai jos pozitia exprimata de PACT sub forma unui drept la replica:

"Apreciem interesul manifestat de Hotnews față de Platforma Actiunea Civica a Tinerilor (PACT) și, în același timp, față de persoanele care se vor înscrie sau nu în această mișcare. Așa cum am menționat în invitația transmisă astăzi echipei dumneavoastră, vă așteptăm cu drag duminică la lansarea acestui proiect și la evenimentele din perioada următoare. Facem un apel public să asistați la aceste acțiuni și să relatați opiniei publice într-un mod obiectiv și profesionist despre cine suntem și ce ne propunem. Regretăm faptul că încă înainte de momentul lansării oficiale au fost publicate informații care induc în eroare opinia publică, fără a prezenta o imagine obiectivă și completă asupra demersului nostru, cu atât mai mult cu cât am păstrat de la bun început un canal de comunicare mereu deschis cu echipa Hotnews, într-o relație bazată pe respect reciproc.

Așa cum observa colegul dumneavoastră de redacție Dan Tapalaga într-un articol mai vechi, este foarte ușor să încerci să compromiți pe cineva prin simpla alăturare a unor nume într-o știre la o oră de maximă audiență. Știm că numele amintite de dumnevoastră în articol au devenit extrem de uzitate pe scena publică din România, însă demersul nostru este independent de orice fel de activitate a acestora. La 26 de ani de la Revoluție, credem că este momentul să depășim acest scepticism cronic și teoriile conspirației, și să ne bazăm pe fapte, nu pe vorbe și speculații.  Mai multe argumente pentru care o astfel de abordare este profund nedreaptă și dăunătoare puteți regăsi, spre exemplu, în acest articol.

Vă respectăm meseria de jurnaliști şi intenția de a conecta diverse evenimente, însă observăm s-a croit în articolul publicat pe platforma Hotnews o poveste trunchiată cu privire la demersul nostru. PACT este o platformă a cetățenilor, fără nicio afiliere la grupuri de interese, oameni politici, guvernanți sau companii.

Articolul dumneavoastră amintește de un eveniment care a avut loc acum șapte ani de zile, eveniment public la care au luat parte o serie de persoane în calitate de reprezentanţi ai instituţiilor statului român. De asemenea, PACT este un demers strict separat de Fundația CAESAR și Liga Studenților Români din Străinătate, acestea fiind organizații civice, independente și echidistante, și cărora vă rugăm să le respectați activitatea, voluntarii și membrii. Conducerile executive ale celor două organizaţii apar pe site-urile acestora, așa cum apar și sponsorii, din multiple zone geografice.

Totodată, refuzăm să credem că mult după căderea comunsimului, într-o țară europeană, încă mai vorbim despre oameni cu „origini nesănătoase”, de care sistemul se teme și de care vrea să scape. Vă solicităm public să fim tratați cu profesionalism și corectitudine. Timp de 26 de ani, în România s-a vorbit mai mereu despre indivizi și prea puțin despre proiecte de dezvoltare. E timpul unei noi paradigme în viața publică românească: o paradigmă fundamentată pe substanță și dialog, pe prezumpția de bună credință și condamnarea manipulărilor construite pe teorii conspiraționiste, și pe un Pact real între cetățeni și reprezentații lor.

Veți avea șansa duminică și în perioada următoare să cunoașteți oamenii noi care vor să se implice în arena publică din România și să contribuie la conturarea și punerea în practică a unor soluții concrete la problemele cetățenilor. În viziunea noastră, acești oameni ar putea fi încurajați și aplaudați pentru curajul implicării asumate, sau măcar ar merita să li se acorde șansa de a se prezenta opiniei publice. 

În final, remarcăm cu părere de rău că la momentul lansării acestui drept la replică nu fusese aprobat niciunul dintre comentariile care exprimă o opinie diferită față de versiunea prezentată în articol. De asemenea, observăm că s-a produs o schimbare ulterioară a titlului, cu accentuarea unor elemente de atac la persoană. Sperăm că sunt doar devieri accidentale de la standardul ridicat de jurnalism cu care Hotnews și-a obișnuit cititorii."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

38926 vizualizari

 • +47 (53 voturi)    
  tatăl lui Sebastian B (Joi, 28 ianuarie 2016, 18:04)

  BredPitbulescu [anonim]

  despre trecutul tatălui înainte de 1989 nu se scrie nimic, pentru că era securist cu state vechi?
  • -8 (26 voturi)    
   securism (Vineri, 29 ianuarie 2016, 8:11)

   rebus1 [utilizator] i-a raspuns lui BredPitbulescu

   Pana ieri vorbeam de securisti, astazi de fii ai securistilor - maine de nepoti? Din generatie in generatie o sa ne legam de cine a fost el, cine a fost taica-sau, cine a fost bunicu-sau? Daca direct-indirect poti face asocierea intre X si securism cand la 30 de ani nu cred ca a prins nici macar o cravata de pionier, e o balarie totala. Ori ..de 25 de ani am votat direct-indirect securisti cu state, securisti pe fata. Nu ma intereseaza cine este/a fost taica-sau. Cate articole am vazut online despre persoane de 20-30 de ani, copii de familii cu bani, care sa fie altfel decat despre accidente, pipite, hotii, betii sau vacante? Eu unul nu prea am vazut. Bafta lui - personal vreau altceva decat ce am avut pana acum. Referitor la Voiculescu si Gadea si Andronescu, la un search simplu pe google despre LSRS se pot vedea informatii si despre cine a participat la celelalte gale - nu doar din toate partidele, dar si din afara lor (inclusiv Basecu, Iohannis). Explicatia e simpla - nu era vorba de un partid ci de o simpla 'alta galeata' din care 'frumosii' alesi de 25 de ani incoace sa mai poata sa scoata un vot sau doua. Referitor la teama noastra de rusi..e vorba de un sponsor dintr-o lista ce probabil contine multi altii.
   • +5 (5 voturi)    
    de-ar fi atat de simplu... (Vineri, 29 ianuarie 2016, 14:25)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui rebus1

    Cine i-a invitat la gala LSRS?.. Cine i-a primit?
    Macar Basescu si Iohannis au fost acolo in calitate de presedinti ai statului roman. Pe Gadea si Voiculescu ce ii recomanda?
    Avem noi o vorba inteleapta din batrani: ce naste din pisica, soareci mananca.
    • -1 (1 vot)    
     Ce mananca "pisica" ... (Luni, 1 februarie 2016, 9:46)

     VasileChirila1 [anonim] i-a raspuns lui pehash

     Si, curios : la "serbarile galante" numai matele (plouate, sau nu) sunt "invitate", pentru ca "soarecii" au fost mancati (cusos de DNA).
 • +44 (56 voturi)    
  ultima fraza e cea mai importanta (Joi, 28 ianuarie 2016, 18:19)

  codo [utilizator]

  un partid de fii si, cu putin noroc, fiice sub umbrela ruseasca. brrr
 • +56 (68 voturi)    
  ! (Joi, 28 ianuarie 2016, 18:41)

  melcul_naravas [utilizator]

  Platforma Actiunea Civica a Tinerilor ?Vreti sa ne pacaliti?Nu era mai simplu sa-i ziceti Partidul Antena 3?
  • +21 (25 voturi)    
   cum? (Joi, 28 ianuarie 2016, 19:31)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui melcul_naravas

   Eu unul, nici nu imi pot imagina o Romanie fara Antena3. Cred ca ar trebui sa schimbam numele tarii, sa nu ne mai zicem romani.
   Romania fara lingai, nu e Romania!
 • +50 (60 voturi)    
  Mai puneți-vă pofta'n cui! (Joi, 28 ianuarie 2016, 18:42)

  EllenaS [utilizator]

  După ce au devalizat bănci, isi imping fiii in față, să intre in politică pe post de ingerasi! Nu am nici cea mai mică incredere in astfel de organisme si organizatii care se metamorfozează din "ligă" in "fundație", ca acum să vrea să devină "partid"! Nefăcând nimic vizibil până acum, hop-țop in politică la vârf! Niet!
 • +24 (28 voturi)    
  Cine e? (Joi, 28 ianuarie 2016, 18:56)

  Sthelian [utilizator]

  Cine e acest Burduja?
  Nu e baiatul vreunui securist?
  Adica predarea tarii din tata-n fiu?
  • +3 (7 voturi)    
   parintii (Vineri, 29 ianuarie 2016, 12:13)

   BredPitbulescu [anonim] i-a raspuns lui Sthelian

   dacă sunt atât de puri pe cât vor să pară să vedem pe saitul pact sau al fundației la fiecare membru important al acțiunii ce au fost părinții înainte de 89, și după 89, cum se delimitează față de acțiunile lor, dacă au acest curaj putem avea oarecare încredere în ei că își asumă faptele părinților.
 • -8 (16 voturi)    
  so what? (Joi, 28 ianuarie 2016, 19:35)

  demaGOGU [utilizator]

  cine ati dori sa preia puterea daca nu odraslele celor care au avut resursele - materiale, de networking, intelectuale, etc - sa-i trimita la studii in Occident?

  inca o non-stire marca HN.
  • +8 (10 voturi)    
   raspuns (Vineri, 29 ianuarie 2016, 10:50)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   " odraslele celor care au avut resursele - materiale, de networking, intelectuale, etc - sa-i trimita la studii in Occident " care nu sunt girati de gadea, voiculescu, andronescu si alti afaceristi dubiosi pe filiere rusesti.
 • -14 (28 voturi)    
  Manipulari ieftine (Joi, 28 ianuarie 2016, 21:13)

  DanielMi [utilizator]

  Pana cand ne lasam manipulati pe presa, macar tinerii astia au realizat ceva. LSRS din cate vad a cristalizat un grup mare de studenti romani plecati peste hotare, au realizat ceva.... Vad tot felul de comentarii fiul lu'ala sau ala... Ce conteaza daca sunt compententi si daca au un plan ne lasam asa purtati de presa ? Hai sa vedem ce au de spus... \

  Presa de 2 lei... articol manipulator... toti sunt rai toti au facut ceva... Nu este corect ca fiul sa fie responsabil de tata.

  Eu sper in ei si sper ca vor veni cu solutii concrete la ce are romania nevoie....

  Vad atatea comentarii pro articol incat imi e scarba... mai bine ramanem cu astia nu ? Hai sa lasam si pe cei care au realizat ceva sa aiba un cuvant de spus...
  • +6 (8 voturi)    
   Stai cam slab la capitolul istorie.... (Vineri, 29 ianuarie 2016, 12:05)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui DanielMi

   ...ce risca sa se repete, cu amnezici ca tine.
   Si daca n-ai auzit de "ce iese din pisica, soareci maninca" iti cam meriti soarta.
  • +5 (9 voturi)    
   Sincer (Vineri, 29 ianuarie 2016, 12:24)

   blabl423 [anonim] i-a raspuns lui DanielMi

   "LSRS din cate vad a cristalizat un grup mare de studenti romani plecati peste hotare, au realizat ceva" .. mda ...
   Vorbesc din experienta cuiva care a avut legatura cu LSRS. LSRS nu a facut mare lucru pt romanii din strainate in afara de a le face un site cu niste informatii (care oricum erau publice) si de a ii pune in contact cu membrii sai. Plus, in fiecare an mai fac cate o "gala" in care ofera 2 diplome cu zero valoare. In schimb au primit ceva extrem de important: si-au asociat (pe nedrept) numele cu "majoritatea" romanilor plecati peste hotare, ceea ce cumva le-a oferit si le ofera "dreptul" sa se considere reprezentanti ai acestora. Iar acum cand isi fac partid, principala reclama este pe spatele celor mai buni romani (cei plecati la studii in afara). Ei vorbesc de fapte, insa mare lucru nu au facut. Dar na, sunt totusi mai subtili decat partidele de pana acum, macar pare ca tehnicile de prostire a populatiei evolueaza si la noi incet incet ..
  • +4 (6 voturi)    
   Nu, fiul nu e responsabil (Vineri, 29 ianuarie 2016, 12:55)

   ionisus [utilizator] i-a raspuns lui DanielMi

   pentru ce a facut taicasu, dar e bagat in fata de taicasu tocmai ca, prin el, sa-si fa ca pe mai departe interesele.Asta, ti se pare lipsit de importanta?
 • -13 (31 voturi)    
  Sunt profund dezamagita! (Joi, 28 ianuarie 2016, 21:33)

  bazbanela [utilizator]

  Toata lumea stie ca daca vrei sa faci bani in ziua de azi, iti deschizi o afacere. Cu siguranta nu intri in politica!

  Acest om are totusi curajul de a se tari prin noroiul politicii romanesti actuale (si al presei aparent!) numai si numai ca, din bunatatea sufletului lui, sa faca din Romania asta o tara mai buna.

  Si dumneavoastra publicati acest articol plin de aluzii abjecte la caracterului unui om curat. Sunt profund dezamagita! Aveam o oarecare incredere in hotnews dar nu! Se pare ca Romania chiar nu poate mai mult de atat... Rusine sa va fie.

  *Si va rog frumos sa imi publicati postarea. Va este frica sa aratati lumii ca sunt si oameni care il sustin pe Tianu? Sa va fie rusine!
  • +9 (17 voturi)    
   pai daca in preziua alegerilor, (Vineri, 29 ianuarie 2016, 9:42)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui bazbanela

   din bunatatea sufletului lui va imparti o galeata, o cizma, un kil de ulei, va fi votat cu siguranta;
   numai sa isi imparta riguros teritoriile intre ei, acesti binefacatori ai neamului, ca sunt o gramada si ar fi pacat sa se creeze confuzii
  • +3 (9 voturi)    
   nimic diferit, nimic mai bun (Vineri, 29 ianuarie 2016, 9:48)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui bazbanela

   ci doar o retorica specifica anului 1921, adica, 8 mai ...search pe goagal...si ...spor tovarashe...
 • -6 (22 voturi)    
  De ce ne ghidam dupa aparente? (Joi, 28 ianuarie 2016, 21:51)

  AMH [anonim]

  Nu cred ca initiativa asta ar trebui privită cu asa mult scepticism ci din contra, sunt niste tineri educați care sunt dispusi sa schimbe ceva. Ar trebui sa le oferim minimul de încredere daca nu si mai mult.
  • +11 (23 voturi)    
   ce lipsa de principii ai! (Vineri, 29 ianuarie 2016, 10:42)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui AMH

   Ori esti postac platit/troll (cu sursa ruseasca) ori manipulat ca oaia, daca esti capabil sa sustii ca nu are importanta ai cui copii sunt?!
   Ba are. Caci taxele pt studiile alea pompoase si le-au permis doar cei cu parinti HOTI. Care parinti AU FURAT aproape tot ce s-a putut in Romania- si spre stiinta ta, inca mai platim datoriile rezultate din devalizarea Bancorex si a altor banci, daca te uiti in buget vei constata ca an de an se prevad actiuni de plata in contul Bancorex.
   Adica noi, astia, prostii ramasi in Romanistan, platitori de taxe, platim prin buget hotia lor si inclusiv taxele de studii si traiul beizadelelor care vin acum cu N diplome si competentee "sa ne conduca". Nu, mersi, ne-au "condus" odata parintii lor, ne ajunge. Nu are legatura competenta, e vb de morala aici. Spune-le asta milioanelor de copii pauperi ramasi in Romania dintre care SUTE DE MII se culca flamanzi ( http://www.romanialibera.ro/special/documentare/225-000-de-copii-din-romania-merg-la-culcare-flamanzi-405648 ) din cauza ca hotii in cardasie cu politicienii nu au facut altceva decat sa fure, in loc sa se ingrijeasca de natiune.Chiar nu aveti pic de coloana si morala sa admiteti sa va conduca tot fii securistilor, hotilor de dupa Revolutie?
   ok, inteleg, LSRS cu studentii bursieri sau care au muncit in timp de studiau ca sa isi plateasca studiile, accept asta, dar curand or sa vina si copii lui DIP, Nastase, Popoviciu cu partide si pretentii de mari conducatori, nu?
   Partea buna care rezulta din asta : inseamna ca in Romania inca mai e de furat (pt progeniturile lor). Partea proasta: exista o masa amorfa de votanti fara coloana, memorie, principii morale care voteaza pt o galeata, pt ca "e frumos" samd.
   Rusine sa va fie si lor si mai ales voua, sustinatorilor lor!
  • +2 (2 voturi)    
   educati...da, dar cum sa schimbe? (Vineri, 29 ianuarie 2016, 13:07)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui AMH

   Ori ai uitat ca ce iese din pisica tot soareci maninca?
 • -7 (23 voturi)    
  Poate totusi (Joi, 28 ianuarie 2016, 22:16)

  mari22b [utilizator]

  Poate au o sansa. Sunt tineri, au vazut cum e in occident si pot da o sansa României. Totul merge pe dos de ceva timp in tara. De ce sa spunem nu unei idei noi din prima?
 • +7 (23 voturi)    
  baietii se reorienteaza (Vineri, 29 ianuarie 2016, 9:27)

  DanielGrigore [anonim]

  Toate ar fi fost bune si frumoase daca nu ar fi avut asa nasi (voiculescu, Gadea) si asa sponsori!
 • -7 (21 voturi)    
  Cui e frica ? (Vineri, 29 ianuarie 2016, 9:59)

  taticutu [utilizator]

  Incepand cu titlul si apoi cu continutul articolului , se simte o teama din partea unora, inclusiv a lui Hotnews, la aparitia unui nou partid, care pare intradevar ca fiind al tinerilor, in opozitie ce partidele clasice. Si din articol, si din comentarii se vad atacuri la persoana, incercari de compromiteri cu argumente anacronice.... Unora le este frica ca acest partid poate sa-i mature pe "clasici", mai ales ca in ultima perioada sunt multe exemple europene in care partide noi le-au dat la o parte pe cete vechi si au castigat si alegeri...
  Sigur , o sa citim nu peste mult timp, ca in acest partid al tinerilor si-au facut loc si adeptii legionarismului, etc !
  Sa vedem ce o sa fie mai tarziu !
  • +9 (15 voturi)    
   da, ne e teama (Vineri, 29 ianuarie 2016, 10:48)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   ca sub umbrela "innoirii" si "tineretului' vin progeniturile nomenclaturii securiste care a furat tot ce s-a putut de 25 de ani. Progenituri care au trait bine-mersi adolescenta, tineretea, la studii "inalte" (cu taxe f mari), in state straine, fara alt merit decat ca parintii lor au furat de inca mai platim-an de an se platesc din bugetul statului milioane de euro in contul datoriilor rezultate din devalizarea Bancorex si a altor banci. In loc ca de banii aia sa dam de ex burse la copii saraci care poate ar fi muuuult mai destepti si competenti decat astia, dar nu au nicio sansa!
   Adica, ne-au furat si acum vin copii lor sa ne f**a si sa faca pe competentii!
   Ce memorie scurta si lipsa de morala aveti voi, sustinatorii lor.
   Daca sunt asa competenti, de ce nu isi fac acolo, in Occident, afaceri si sa traiasca acolo? De ce vin in POLITICA in Romania?
   1. pt ca parintii au nevoie ca odraslele lor sa preia tara, nu altii. Am ajuns un fel de latifundie, cu noi iobagi platitori de taxe pt dinastiile lor;
   2. pt ca in Romania ca sa reusesti cumva...trebuie sa intri in politica si/sau masonerie si/sau structuri. Cazurile de succes in afaceri cinstite, oneste sunt rarisime.
   Si voi, sustinatorii lor, incurajati asta. Sa va fie de bine, platiti, nene, taxe, ca sa va conduca imbuibatii astia din banii furati de la voi, fraierii, ca eu am plecat si va las, cu nenorocita voastra de tara.
   • 0 (2 voturi)    
    Corect,insa... (Vineri, 29 ianuarie 2016, 14:17)

    taticutu [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

    Mi se pare un punct de vedere corect.
    Intrebare : partidele actuale sunt pline de oameni curati, competenti, fara sechelele trecutului,patrioti,rodati in diferite afaceri oneste, in general ,nepatati ?
    • +3 (3 voturi)    
     alte partide amice (Vineri, 29 ianuarie 2016, 15:39)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

     partidele existente TREBUIE sa dispara..toate sunt aceeasi mizerie !
    • 0 (2 voturi)    
     schimbata legea partidelor (Vineri, 29 ianuarie 2016, 16:15)

     Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

     Eu propun c apentru inceput sa fortam legea electorala si mai ales legea partidelor,pentru a fi in concordanta cu cea europeana si a da acces si multoram, in special oamenilor capabili dar care nu au un taticut din asta, care a dat spargeri pe la Bancorex.
 • +10 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 ianuarie 2016, 11:03)

  [anonim]

  • +4 (8 voturi)    
   diletanti (Vineri, 29 ianuarie 2016, 12:06)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui

   dar nici o grija, prind ei experienta curind....
 • 0 (12 voturi)    
  dovediți 1)meritul personal,2) cum serviți societă (Vineri, 29 ianuarie 2016, 11:12)

  verdeata [utilizator]

  "Totodată, refuzăm să credem că mult după căderea comunsimului, într-o țară europeană, încă mai vorbim despre oameni cu „origini nesănătoase”.
  Dimpotrivă, origini nesănătoase au aceia care au fost trimiși în comunism în pușcării sau nu au avut dreptul la educație (de ex dați afară din facultăți). Dvs aveți origini sănătoase, de aceia părinții dvs, care s-au bucurat în continuare de privilegii (înțeleg că sunteți descendenții celor care au falimentat Bancorex), v-au putut trimite la Harvard în vreme ce copii noștri făceau în continuare școală cum puteau. A, dacă sunteți oameni care ați reușit prin propriile forțe, nu susținuți de mămici și tătici securiști vopsiți în alte culori decât în roșu, da, atunci putem discuta. Dar trebuie să veniți cu probe, cum v-ați chinuit să ajungeți fără susținere, după cum trebuie să aduceți probe despre performanțele pe care le-ați dovedit personal și asta nu prin pozițiile deținute care, știm cu toții cum se obțin într-o țară condusă clientelar.
  Dar chiar și în această situație tot ar trebui să convingeți prin ceea ce ați făcut PERSONAL (altfel decât prin șefia unor ONG care obține bani de la privilegiați) și pentru susținerea interesului public.
  Doar îndeplinirea acestor două condiții fac credibiiă o persoană. Veniți cu astfel de probe și jos pălăria chiar dacă aveți origini sănătoase.
 • -5 (15 voturi)    
  Ca sa vezi (Vineri, 29 ianuarie 2016, 11:40)

  RRP [utilizator]

  Stau sa ma minunez de cata prostie e in randul vostru. Nu cunoasteti nici pe tata nici pe fiu. Tatal e un super bancher iar fiul, ... , jos cu palaria pentru ca nu a risipit banii parintilor. Copilul asta char a invatat si culmea chiar bine. Mai bine va interesati, daca tot faceti jurnalism adevarat, ce a facut pe la acele universitati de prestigiu. Nu oricine e acceptat l doctorat acolo. Acolo nu se platesc tezele de doctorat si nici profesor nu poti sa fii daca nu ai ceva de spus (si ceva bine nu tampenii). Pacat ca sunteti platiti pentru prostiile pe care le scrieti.
  Cat despre tine Tianu, mergi mai departe si poate vei reusi sa schimbi ceva in aceasta tara.
  • +2 (10 voturi)    
   daa, super- bancher... (Vineri, 29 ianuarie 2016, 12:14)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui RRP

   care a dat tunuri de mld euro si la care inca platim noi?!

   nu risipit banii "parintilor"? (adica AI NOSTRI)?! ma "bucur" nespus sa aflu ca beizadelele lor au avut bani de taxe si de trai luxos din banii mei, ce mai. Mai tare m-as fi bucurat sa ii ia totusi niste copii amarati din Romania, pe merit, nu pe criteriul "copilul hotului".

   In ce priveste universitatile acelea- de admirat sunt cei care au primit burse acolo- aceia sunt adevaratii merituosi si le duc in topuri, cei cu taxele sunt bogatanii care finanteaza afacerea, nu varfurile, asta e modelul lor de functionare. Si chiar si asa, mai cunoastem o absolventa de Harvard- cea cu MTO de ex care a fost jenant de neprofesionista in finantele nationale.

   Daca sunt asa mega-competenti, de ce nu isi fac aoclo start-up-uri inovatoare de succes? aud? de ce? pt ca acolo trebuie sa mai si MUNCESTI, nu doar sa stai pe banii si pilele babacilor.

   WOW...cat de lingau poti sa fii! scabros!
  • 0 (2 voturi)    
   madam usturoi (Vineri, 29 ianuarie 2016, 16:02)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui RRP

   din cate imi amintesc, tocmai in guvernul ce-a picat am avut o madama cu doctorat la Hardarv (si vorba aia, asta cu bursa nu asa, sa plateasca babacul facultatea) si vorba aia, am vazut cat de valoroasa a fost, inclusiv in dicturiile cu FMI.

   Cat despre plata...zi-mi si mie LSRS-ul asta, cat plateste, tot 50 ca penelistii? (majoritatea, cei pe care-i am in jur, is or penelisti ori regalisti, de un nationalism scarbos...chiar mai gretos decat cel al legionarilor).
 • +2 (4 voturi)    
  LSRS (Vineri, 29 ianuarie 2016, 15:59)

  Ion Zapada [utilizator]

  De LSRS astia imi amintesc si eu, vremea USL- Antonescu su vesnicul jos Basescu, Basescu tiranul.

  Nu prea mi-am batut capul cu ei dar stiu ca prin luxemburg erau in permanetza legatura cu Ambasada si cu madama ambasador pleni-potential.
  Multi din membri, mai ales aia de varf, erau sustinuti inca financiar de parinti (acum nici nu ma mai mira la ce parinti au :)) .

  Ce nu prea ma lamuream eu ce cum de reuseau sa fie "vocali", cu tot feluld e concerte si petreceri (majoritatea in stil si spirjit romanesc).
  Acum lucrurile par lamurite pe deplin.

  Un mic sfat pt. Burduja junior ...daca nu vrei sa fii judecat dupa "meritele tatalui" (desi cand taica-tu e prim-falimentarul bancii Bancorex, cam greu de dovedit ceva)...puteti lua exemplu domnului Tismaneanu (din fosti comunisti securisti...un inversunant militant impotriva cominismului).
 • -2 (8 voturi)    
  Succes Domnului Sebastian Burduja (Vineri, 29 ianuarie 2016, 18:47)

  Nick85 [utilizator]

  Succes Domnului Sebastian Burduja in aceasta noua initiativa politica. Avem nevoie de cat mai multi tineri care au studiat la universitati de prestigiu, care s-au distins prin rezultate academice remarcabile: First Year Honors şi Second Year Honors si care au realizari importante pe plan international sa se intoarca si sa se implice in politica. Sper ca aceasta initiativa sa aibe succes si domnul Burduja sa realizeze tot ce si-a propus.
  • +1 (3 voturi)    
   Apar si mesajele "favorabile". (Vineri, 29 ianuarie 2016, 19:18)

   Nick85 [utilizator] i-a raspuns lui Nick85

   Mesajul imi apartine.
   Apar si mesajele "favorabile".
   Case solved.
  • -1 (3 voturi)    
   corul armatei mujice si aceasta initiativa (Vineri, 29 ianuarie 2016, 22:04)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Nick85

   canta FB in engleza insa nu au uitat cantecul de baza, imnul mujiciei DOLBY in rusa...
 • 0 (0 voturi)    
  partid (Luni, 20 iunie 2016, 12:21)

  NicuVoicu [anonim]

  O alta prosteala servita romanilor. Cine sunt "acoperitii" din acest nou partid ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by