In comuna Domnesti, judetul Ilfov, s-a infiintat primul partid local la nivel de comuna, condus de Roxana-Mihaela Vlad, cea care este si candidat din partea "Aliantei pentru Domnesti" la primaria comunei aflate langa Bucuresti. Vlad a declarat pentru HotNews.ro ca partidul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 15 decembrie anul trecut, avand cinci membri fondatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem simpli cetateni, nu oameni politici" a precizat aceasta pentru HotNews.ro. "Am ales sa ne implicam, ne dorim sa traim intr-o comuna civilizata, iar eu am decis sa ma implic personal si candidez la primarie, unde adminsitratia este la pamant", a mai spus ea.

Vlad, care, potrivit Constanteanul.com, a lucrat la televiziunea Constanta TV, spune ca s-a mutat in urma cu circa doi ani in comuna Domnesti si ca, potrivit unui sondaj, circa 80% dintre locuitorii comunei ar vota ca primar o femeie.

Mai mult, sondajele comandate au aratat ca se este a doua in preferintele electoratului din Domnesti, dupa primarul in functie, Ninel Constantin Boscu, in sondaje fiind testati alti cinci candidati.

Vlad a explicat ca merge "cu inima deschisa" la fiecare familie care doreste sa o cunoasca pentru a le prezenta proiectele pentru comuna. "Munca unui primar este pe teren" adauga ea.

Pentru a tine legatura cu oamenii, Vlad are si o pagina de Facebook.

"Muncesc de la 16 ani, am o cariera de succes, imi administrez propria afacere si sunt o buna gospodina. Si asa cum, in fiecare gospodarie, femeile sunt cele care tin casa, ei bine, si intr-o Primarie gospodaria poate fi bine organizata, cu seriozitate si resposabilitate, de catre o femeie. Imi doresc sa traiesc in cea mai frumoasa comuna din Romania ! Si poate fi un lucru realizabil. Imi doresc mult de tot ca oamenii din Domnesti sa aiba cele mai bune conditii de viata si sa fie mandri ca sunt domnesteni. De aceea, am luat hotararea ca, avand ajutorul dumneavoastra, sa devin primarul comunei noaste.

Nu ma veti auzi criticand fostii primari. Fiecare a facut cat a putut. Cat s-a priceput. Cred ca a venit vremea ca o mare schimbare sa se produca" scrie aceasta in prezentarea pe care o face pe pagina de Facebook.

Comuna Domnesti se afla in sud-vestul judetului Ilfov, la vest de Bucuresti. In 2011, potrivit recensamentului de atunci, comuna avea 8.682 locuitori, insa Vlad estimeaza ca astazi populatia depasaeste 10.000 de locuitori, dupa ce mai multi bucuresteni s-au mutat aici.

Amintim ca noua legislatie electorala permite infiintarea unui partid cu un numar minim de trei membri fondatori.