Deputatul Alexandru Nazare, fostul ministru al Transporturilor, se inscrie in cursa interna din partid pentru a candida la primaria Sectorului 1 din Capitala, au anuntat surse din partid. Nazare o va concura astfel pe deputata Diana Tusa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nazare si-a anuntat si prioritatile pentru Primaria Sectorului 1, printre ele numarandu-se atragerea de fonduri europene pentru proiectele majore de infrastructura, demarea impreuna cu Ministerul Transporturilor si Primaria Generala a proiectului de modernizare a Garii de Nord, distribuirea echitabila a bugetului si catre zonele mai putin dezvoltate din sector pentru a asigura oportunitati egale tuturor cetatenilor.

Nazare, in varsta de 35 de ani, vine din vechiul PDL. El a intrat in politica in 2005 in Partidul Democrat, a activat in cadrul organizatiei Bucuresti in perioada 2005-2012, iar din 2012 a fost presedinte al PDL Braila si, ulterior co-presedinte al PNL Braila. In 2013 a fost ales vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, ulterior si in PNL unit.

A fost europarlamentar in perioada decembrie 2008-iulie 2009, apoi secretar de stat in mininsterul Finantelor Publice si in ministerul Transporturilor.

Nazare a ajuns ministru al Transporturilor in guvernul Mihai Razvan Ungureanu, pentru o scurta perioada - februarie-mai 2012.

In 2012 a fost votat deputat in Colegiul 2, Circumscriptia Braila.

Este absolvent al SNSPA si al ECLA College Berlin, iar in prezent urmeaza cursurile Masteratului in Administratie Publica al Hertie School of Governance, Berlin.

Citeste aici CV-ul lui Nazare

La randul sau, Diana Tusa, in varsta de 37 de ani, se afla la al doilea mandat de deputat din partea PNL. Tusa a devenit deputat independent in iunie 2013, iar in iunie 2014 s-a inscris in PDL. A devenit membru PNL la varsta de 20 de ani, in 1998.

Citeste aici CV-ul lui Tusa