Biroul permanent al Senatului va discuta, miercuri, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie privind inceperea urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca Biroul permanent a fost convocat la ora 11:00, potrivit Agerpres.

Gabriel OpreaFoto: Guvern

"Am luat legatura cu colegii mei si m-am consultat cu cativa dintre membrii Biroului permanent si maine (n.r. miercuri), la ora 11,00, am convocat Biroul permanent, care are obligatia sa repartizeze dosarul la Comisia juridica, ce va intocmi un raport si il va inainta Biroului permanent si apoi solicitarea va fi supusa plenului", a declarat marti Calin Popescu Tariceanu, la Senat.

Calin Popescu-Tariceanu a aratat ca cvorumul necesar lucrarilor sedintei Biroului permanent va fi asigurat.

Acesta a adaugat ca senatorii juristi urmeaza sa se reuneasca in sedinta pentru a discuta cazul Oprea saptamana viitoare.

"Noi ne intrunim saptamana viitoare, reincepe activitatea parlamentara. Marti se intruneste Comisia juridica. Deci, de marti incolo, dar nu pot sa dau o data pentru raportul Comisiei juridice, insa, asa cum stiti, nu dureaza foarte mult. Dosarul va fi tratat cu toata disponibilitatea. Nu vreau sa folosesc termenul de , ca nu mi se pare acesta cel mai important criteriu", a spus Tariceanu.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Infractiunea de abuz in serviciu consta in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere, potrivit DNA.