​Senatorul UNPR Ilie Nastase ar putea fi candidatul partidului condus de Gabriel Oprea la Primaria Capitalei. Fostul tenismen a declarat pentru HotNews.ro ca si-ar dori sa candideze fie la Sectorul 1, fie la Primaria Generala, precizand insa ca nu stie ca in partid sa fie o discutie in acest sens si ca o decizie s-ar putea lua la sfarsitul saptamanii.

Ilie NastaseFoto: AGERPRES

Intrebat daca sunt adevarate zvonurile potrivit carora va candida din partea UNPR, Nastase a declarat ca nu stie de o astfel de discutie. El a declarat insa ca si-ar dori o candidatura la Sectorul 1, iar daca partidul ii va propune, si la Bucuresti.

"Sunt preocupat (de probleme Capitalei - n.r.) din 1996", a spus Nastase. In 1996 Nastase a candidat la Primaria Capitalei.

Chiar daca nu va fi el candidatul, mai spune Nastase, este nevoie de "un om gospodar" si "bogat".

El a fost ales senator din partea PC, insa s-a inscris in UNPR in iulie 2015.

Inainte de tragedia de la Colectiv, numele vehiculat drept candidat din partea UNPR a fost cel al fostului primar de la Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone.

UNPR si PSD, care se afla intr-o alianta, nu au anuntat oficial daca vor candida pe liste comune sau separat la alegerile locale. Potrivit unor surse politice insa, cele doua partide vor merge separat.

Nici PSD nu a anuntat pana acum un candidat la Primaria Capitalei, insa numele care este vehiculat este cel al senatoarei Gabriela Firea.