PNL a validat alte 10 candidaturi pentru primarii de municipii resedinta de judet in sedinta biroului politic national de marti, intre acestea numarandu-se un candidat care este urmarit penal si un fost PSD-ist, dar si un avocat alipinist.

Cele 10 candidaturi validate marti:

Pitesti: Narcis Ionut Sofianu (consilier judetean Arges, avocat)

Botosani: Catalin Flutur (fost primar in perioada 2004-2012, cand a pierdut in fata lui Ovidiu Portariuc).

Pe numele lui Flutur DNA Suceava a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu in septembrie 2015, potrivit Agerpres pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu, avand ca rezultat obtinerea unui folos necuvenit. El ar fi concesionat in mod ilegal un teren unei firme private, fiind vorba despre o alee pietonala care a trebuit apoi sa fie amenajata pe spatiul unui liceu.

Giurgiu: Florian Nicolae (deputat, 55 ani)

Membru in PSD pana in august 2015 cand a trecut la PNL. Mai multe aici.

Targu-Jiu: Octavian Lupulesc

Miercurea Ciuc: Marius Tepelus (vechiul PNL; presedinte PNL Miercurea Ciuc)

Piatra Neamt: Dragos Victor Chitic (fostul PDL; in prezent vicepremier cu atributii de primar)

Baia Mare: Cristian Niculescu Tagarlas (avocat, 38 ani, vechiul PNL)

Tagarlas este un cunoscut alpinist. Citeste aici un material Agerpres.

Alexandria: Florin Titirisca (Consilier local; vechiul PDL)

Vaslui: Marius Arcaleanu

Marius Arcaleanu a mai candidat pentru functia de primar al municipiului Vaslui in anul 2012, pe listele PDL, obtinand 8% dintre voturile vasluienilor. El a fost directorul Casei Judetene de Pensii Vaslui in perioada 2009 - 2012, iar in prezent lucreaza in mediul privat, potrivit rtv.net.

Foscani: Ion Stefan (om de afaceri, 47 ani)

"Cred ca cetatenii orasului merita mai mult decat ce au primit pana acum, mai multa implicare, mai multa pricepere si cel mai important, merita dorinta de a realiza. Sunt un tanar, chiar daca am 47 de ani, care in decursul anilor am activat intr-un singur domeniu, director la Balcanic Prod, societate care dupa 20 de ani a fost desemnata campioana in business. In cei 20 de ani de activitate, societatea nu a lucrat niciodata cu statul", a declarat in noiembrie, pentru Jurnal de Vrancea, Ion Stefan.

Citeste aici cine sunt ceilalti 14 candidati validati saptamana trecuta