​Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi a declarat vineri ca titlurile care au aparut in presa privitoare la declaratiile liderului PNL Alina Gorghiu legate de candidatura sa la Primaria Capitalei au fost scoase din context, afirmand ca accepta orice decizie pe care conducerea partidului o va lua.

Cristian BusoiFoto: cristianbusoi.eu

Amintim ca Alina Gorghiu a declarat luni, la Digi 24, ca Busoi este la acest moment propunerea organizatiei PNL Bucuresti pentru Primaria Capitalei, insa "ramane de vazut" daca acesta va ramane candidatul oficial al partidului.

Si secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat, duminica seara, la acelasi post de televiziune, ca nominalizarea lui Busoi nu este certa. "Legat de domnul Busoi, dansul a fost desemnat de catre organizatia PNL Bucuresti, in urma unui vot in forurile de conducere ca si candidat la primarie, are acest vot in spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv si, in mod cat se poate de clar, daca nu-si face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi sustinut de PNL, pentru ca nu avem cum sa mergem cu o varianta care sa nu se incadreze in ceea ce va spuneam, adica sa fie un om care are, din start, o sansa reala de a castiga", a declarat Bolojan.

Intrebat, la finalul unei conferinte de presa, cum comenteaza declaratiile atat ale lui Gorghiu cat si ale lui Bolojan, Busoi a raspuns: "Am discutat cu doamna Gorghiu. Titlurile care s-au pus sunt putin rupte din context. Dumneai a explicat o situatie procedurala foarte corecta. In ceea ce priveste ceilalti colegi nu vreau sa dialoghez prin intermediul presei."

"A existat un vot unanim in 8 decembrie. Oranizatia Bucuresti este aceea cu cea de astazi. Presedintele s-a schimbat, acum este Catalin Predoiu, iar domnia sa a reafirmat ca exista o hotarare care nu este pusa sub semnul intrebarii. Eu sunt de 19 ani in PNL, de la varsta de 18 ani, tin foarte mult la PNL, accept orice decizie. Am in acest moment o pozitie de euroaparlamentar la Bruxelles, pot servi interesele Romaniei. Astept terminarea procedurilor interne si decizia colegilor mei" a mai spus Busoi.

Intrebat daca ia in calcul o retragere in cazul in care sondajul care se va face in perioada urmatoare va arata un rezultat slab asa cum a arata sondajul de la sfarsitul anului trecut, Busoi a raspuns:

"In cazul in care se va face o astfel de analiza si este bine venita, decizia o vor lua in mod colegial, comun, colegii din conducerea centrala. Vom avea o discutie foarte aplicata si obiectiva pe orice analiza."

Amintim ca surse liberale au declarat pentru HotNews.ro ca, in cazul in care in sondajul care ar trebui sa fie finalizat in februarie Busoi are sub 10 procente, acesta va fi schimbat.