PSD sustine legea darii in plata, iar eventualele puncte care avantajeaza injust anumite categorii pot fi excluse, a declarat, sambata, la Piatra Neamt, presedintele partidului, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Am discutat in partid despre legea darii in plata, iar obiectivul nostru este foarte clar. Acea lege a avut ca tinta grupurile de romani defavorizati, cu venituri mici, care primesc prin aceasta lege un ajutor serios. Daca prin aceasta lege se aduc avantaje nefiresti unor oameni care au desfasurat activitati economice si scapa de datorii printr-un mod incorect, aceasta parte poate fi decupata", a afirmat Dragnea.

Presedintele PSD a spus ca nu sustine propunerea liberalilor de a infiinta o comisie speciala pentru aceasta lege.

PNL sustine infiintarea unei comisii formate din parlamentari de la toate partidele, reprezentanti ai Guvernului si sistemului bancar care sa lucreze la o noua forma a Legii darii in plata, astfel incat in luna aprilie actul normativ sa intre in vigoare, a anuntat sambata trecuta liderul liberal Alina Gorghiu.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pe 21 decembrie 2015, spre reexaminare, Legea darii in plata.Seful statului a spus ca legea darii in plata este binevenita, insa in forma adoptata de Parlament risca sa creeze noi dificultati celor care au credite imobiliare.