Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, miercuri seara, ca nu va fi "niciodata" presedintele PSD si ca nici nu este interesat de ceea ce se intampla in partidele politice, inclusiv de PSD, relatia pe care o are cu Liviu Dragnea fiind una "personala".

In contextul unei discutii legate de infiintarea unei fundatii de catre fostul presedinte al PSD Victor Ponta, dar si a relatiei sale cu actualul sef al PSD, Liviu Dragnea, Vasile Dincu a sustinut ca nu are timp sa se documenteze asupra evolutiilor partidelor.

"Nu ma intereseaza in niciun fel ce se intampla intr-un partid politic, nici in PSD. Nu am nici timp pentru asta. Eu sunt analist, am comentat pana acum. Acum nu mai scriu. Nu mai am timp sa ma interesez ce se intampla in partide. Am o relatie de prietenie, dar o relatie care este una personala cu Liviu Dragnea, dar pot sa va raspund la intrebarea pe care vreti sa mi-o puneti dupa aceea: 'daca nu cumva o sa fiu presedintele PSD?' Nu ma intereseaza acest lucru si n-o sa se intample niciodata. Eu mi-am dat demisia dintr-o pozitie politica importanta, am iesit in spatiul public, sunt un intelectual de stanga si asta este identitatea mea intelectuala si identitatea mea de politica pe care o fac in afara carnetului de partid. In rest, nu imi place nici sa comentez ce se intampla in zona partidelor politice in acest moment pentru ca, efectiv, nici nu stiu foarte bine sa se intampla, nici nu am timp sa ma documentez si atunci cand nu sunt toata ziua la curent cu un lucru, am asa o inhibitie de a vorbi despre lucrurile pe care nu le cunosc in detaliu", a afirmat Dincu, intr-o emisiune la TVR1, citat de Agerpres.

Ministrul Dezvoltarii a mai declarat ca in acest moment exista "o criza politica", recunoscuta de partide, si a mentionat in context faptul ca principalele formatiuni, PSD si PNL, sunt intr-un proces de reforma.

"Exista o criza in acest moment, o criza politica. Partidele politice o recunosc. Cele mai mari partide, primele doua partide in clasamentul politic, sa spunem asa, sunt in reforma. PNL-ul are in acest moment nevoia de a face impreuna cu un alt partid puternic, care a fost inainte, cu PDL, (...) un partid unit de dreapta, care nu este usor, pentru ca au fost partide continuu in competitie, mai ales in ultimii ani. PSD-ul a trecut la o reforma profunda, o reforma in care incearca sa schimbe bazele organizarii, pentru ca trebuie sa se adapteze la o lume noua, sa se desparta de un anumit trecut. (...) Aceste partide au in acest moment o pauza de respiratie si, prin intermediul Parlamentului, atat la investire, cat si dupa aceea, atunci cand am discutat bugetul, am vazut o bunavointa din partea partidelor in a sprijini demersul nostru", a spus Dincu.