Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat marti seara ca, potrivit unui sondaj de opinie realizat in perioada sarbatorilor de iarna, ea ar avea prima sansa la Primaria Generala a Capitalei "din toti candidatii politici posibili de la toate partidele", un alt nume prezent in cercetarea sociologica fiind cel al lui Traian Basescu, aflat, potrivit social-democratei, "pe un loc important, bun, nu chiar fruntas", potrivit Agerpres.

"Cativa colegi din PSD au facut aceasta propunere care ma vizeaza pe mine (n.r.-aceea de a candida la Primaria Capitalei) care, va spun sincer, m-a luat prin surprindere, nu ma asteptam la acest lucru. Eu sunt doar de trei ani si ceva in politica, nu am ambitii atat de mari in sensul sa ard etapele si sa vreau ca intr-un timp foarte scurt sa ajung foarte departe. Ideea acestor colegi s-a conturat in forma unui sondaj de opinie care a fost realizat in perioada sarbatorilor de iarna, acest sondaj a fost citit de domnul presedinte Dragnea ieri, este un sondaj realizat de Marius Pieleanu de la Avangarde. In acest sondaj, stau bine. Daca ne-am lua dupa acest sondaj si nu avem motive sa il contestam, conform acestui sondaj as avea prima sansa la Primaria Generala a Capitalei din toti candidatii politici posibili de la toate partidele, si nume grele", a spus Firea, intr-o emisiune la postul B1 TV, intrebata daca va candida la Primaria Bucurestiului.

Ea a adaugat ca faptul ca este pe primul loc in acest sondaj nu este suficient pentru a deveni automat candidat pentru ca inca nu s-a decis daca intra in cursa, iar partidul din care face parte trebuie sa faca o analiza in aceasta privinta.

Gabriela Firea a mai spus ca printre numele cuprinse in sondaj se afla si cel al lui Traian Basescu, iar acesta "sta pe un loc important, bun, nu chiar fruntas".