​Candidatul PNL la primaria Capitalei, Cristian Busoi, si-a prezentat scuze pe contul sau de facebook celor care s-au simtiti lezati de faptul ca a folosit pe un banner electoral tragedia din Colectiv. Politicianul liberal a afisat la o conferinta un banner urias cu imagini de la protestele de dupa tragedia de la Colectiv alaturate imaginilor cu dezastrul de dupa cutremulul din 1977.

Cristian Busoi, banner cu #colectivFoto: Facebook - Cristian Busoi

Comentariul de pe facebook

"Am vorbit astazi, intr-o conferinta de presa, despre necesitatea consolidarii cladirilor din Bucuresti care prezinta risc seismic si am atras atentia ca nu suntem inca pregatiti sa facem fata unei noi tragedii, posibile in cazul unui eventual cutremur, asa cum ne-a demonstrat incendiul de la Colectiv.

Unele reactii au fost critice, intregul demers fiind suspectat de instrumentalizarea tragediei de la Colectiv intr-un exercitiu electoral de imagine. Marturisesc cu toata sinceritatea ca nu am intentionat acest lucru, iar celor pe care aceasta asociere i-a lezat in vreun fel le cer scuze. Inteleg ceea ce i-a deranjat si ii asigur de faptul ca nu am intentionat sa ma folosesc de ce s-a intamplat in tragedia de la Colectiv sau in cea intamplata in martie '77. Cred cu tarie ca astfel de evenimente nu trebuie uitate, ci trebuie sa invatam din ele si sa nu repetam greselile trecutului. Suntem datori sa punem pe primul plan SIGURANTA noastra, a copiilor nostri si a generatiilor care vin prin masuri concrete si durabile de reabilitare a cladirilor cu risc seismic, integrate unei strategii administrative responsabile si sensibile la problemele oamenilor!

Va invit sa urmariti mesajul meu integral (https://youtu.be/5j5o8NrRcIo) si sa reflectam impreuna asupra nevoilor reale pe care Capitala le resimte, cauzele tragediilor de proportii care au zguduit-o din temelii de-a lungul anilor."