Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sambata, la Sinaia, ca evenimentele de la Koln sunt "regretabile si condamnabile", ea aratand ca Guvernul ar trebui sa demareze o campanie de informare pentru a evita panica in randul populatiei privind primirea refugiatilor, transmite Agerpres.

"Nu putem functiona in afara unor principii pe care UE si le-a asumat, dar cred ca este obligatia Guvernului, cel care va gestiona toata aceasta procedura, sa faca o campanie de informare nu doar pentru localitatile unde vor fi primiti refugiatii, ci o campanie nationala, astfel incat sa nu starnim panica. Sunt regretabile si condamnabile evenimentele de la Koln", a spus Gorghiu intr-o conferinta de presa, raspunzand unor intrebari.

Din punctul sau de vedere, institutiile statului vor fi "extrem de vigilente" dupa evenimentele din Germania, o reactie din partea Guvernului privind procedura de primire a refugiatilor fiind insa necesara.

"Mesajul pe care in mod cat se poate de responsabil vreau sa il dau este ca nu trebuie sa cream un sentiment de panica in randul populatiei Romaniei. Eu nu cred ca refugiatii care vor fi relocati in Romania vor fi un factor de risc pentru economia locala si sunt mai mult decat convinsa ca institutiile din Romania (...) vor fi extrem de vigilente dupa intamplarile nefericite, condamnabile din Germania, astfel incat vom sti cum sa prevenim eventuale posibile infractiuni, nereguli. M-as bucura insa sa vad o reactie din partea Guvernului care sa poata sa spuna si care sunt procedurile si sa demareze o campanie de informare ca refugiatii nu sunt un lucru care sa ne sperie si ca Romania are capacitatea sa gestioneze toata aceasta problema", a adaugat co-presedintele PNL.

Alina Gorghiu a participat, la Sinaia, la Scoala de Iarna CNE- TNL: "Educatie, cultura si cultura politica".