Candidatul desemnat de liberali la Primaria Capitalei, Cristian Busoi, acuza administratia locala din Bucuresti ca raspunde lent si greoi la solicitarile bucurestenilor care doresc sa isi platasca impozitele la inceput de an, in perioada in care pot beneficia de o reducere de 10%.

Cristian BusoiFoto: cristianbusoi.eu

"In contextul in care bucurestenii pot beneficia de reducerea de 10%, consider ca este dreptul lor de a alege cand sa plateasca factura, dar mai ales modalitatea prin care o pot face. De aceea, solicit administratiilor celor sase sectoare sa informeze cetatenii, pentru a evita cozile la plata impozitului, ca au la dispozitie trei luni de zile pentru a beneficia de reducerea de 10% si ca pot plati si online," afirma Busoi intr-un comunicat de presa.

Prim-vicepresedintele PNL atrage atentia ca distribuirea facturilor se face tarziu, in februarie sau chiar martie.

"Consider ca bucurestenii trebuie sa-si primeasca facturile privind impozitul anual in prima decada a lunii ianuarie, iar acestea trebuie sa poarte coduri de bare pentru a putea fi platite ca orice factura, la automatele online, sau chiar electronic, de acasa. Consider ca este indreptatita nevoia bucurestenilor de a cunoaste suma pe care o au de plata la bugetul local, precum si alegerea momentului cand aceasta sa fie platita, avand in vedere termenul extins de trei luni pentru obtinerea reducerii de 10%" spuns el.

Busoi cere primariilor de sector sa prelungeasca programul de lucru cu publicul atunci cand numarul de solicitari este foarte mare, "pentru a nu pune oamenii pe drumuri, iar acestia sa reia statul la cozi si a doua zi. In plus, ghisele trebuie deschise o perioada mai lunga de timp si pentru a oferi informatii si servicii corecte bucurestenilor."