Conducerea UNPR Suceava a adoptat o rezolutie privind participarea pe liste separate la alegerile locale din 2016, decizia fiind transmisa conducerii nationale a partidului, informeaza Mediafax.

Reprezentantii UNPR Suceava au anuntat, marti, printr-un comunicat de presa, ca, in cadrul sedintei de sfarsit de an, Biroul Politic Judetean a analizat activitatea organizatiei in 2015, fiind adoptata o rezolutie prin care s-a transmis conducerii nationale a partidului dorinta organizatiei Suceava de a participa singura la alegerile din 2016.

Totodata, au fost transmise si propunerile pentru imbunatatirea activitatii in judet si o prezentare a stadiului in care se afla procesul de fuziune UNPR-PPDD in judet, in urma caruia organizatia are acum 89 de consilieri locali, dintre care trei viceprimari si organizatii in aproape toate localitatile.

"Cu aceasta zestre, organizatia Suceava va intra in anul 2016, an electoral important, si va incerca sa-si atinga obiectivul de a deveni a treia forta politica din judet", se arata in comunicat.

UNPR si PSD nu au anuntat inca daca vor candida pe liste comune sau separate la alegerile de anul viitor. Viceliderul de grup din Senat Haralambie Vochitoiu a declarat pentru HotNews.ro la finalul lunii noiembrie ca UNPR isi doreste sa candideze pe liste comune cu PSD si in 2016.

Si celalalt membru al fostei aliante de guvernare, partidul ALDE condus de Calin Popescu Tariceanu, a dat de inteles ca va candida pe liste separate anul viitor, dupa ce astfel de decizii au fost luate in mai multe judete.