Parlamentarii romani aniverseaza Revolutia votand fara rusine noi privilegii pentru politicieni, acuza europarlamentarul Monica Macovei. Partidul M10 "condamna din nou, cu tarie, gestul nerusinat al parlamentarilor de a continua sa voteze privilegii pentru clientela politica perpetuata vreme de 26 de ani", se arata intr-un comunicat al formatiunii politice. "Singura explicatie pentru ceea ce fac este ca le e frica", spune Monica Macovei, membru in conducerea Partidului M10.

Monica MacoveiFoto: AGERPRES

"Le e frica de judecata oamenilor, care-i va trimite pe toti acasa la alegerile de anul viitor. Si-atunci, sunt disperati sa mai rupa o bucatica pe care sa si-o ascunda prin buzunare, la pensie. E o noua metoda de furt", afirma Monica Macovei.

Partidul M10 face si un apel la presedintele Romaniei "sa arate ca intelege insemnatatea momentului politic" si sa nu promulge legea care acorda pensii privilegiate primarilor: "Acum 26 de ani, dictatorul comunist incerca sa linisteasca furtuna cu o suta de lei in plus. Alesii de azi n-au inteles nimic din acel decembrie insangerat".

Partidul M10 sustine abrogarea prevederilor umilitoare si va actiona ferm impotriva privilegiilor parlamentarilor in legislatura 2016-2020, in care M10 va asculta, se va tine de cuvant si va reprezenta vointa electoratului, se mai arata in comunicatul formatiunii politice.