Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a anuntat luni ca, pana la sfarsitul lunii februarie, liberalii isi vor prezenta candidatii la presedintia consiliilor judetene. De asemenea, el a precizat ca liberalii care nu au toate cotizatiile platite la zi nu au dreptul sa candideze.

"Una din decizii este aceea de a desemna in toate judetele tarii candidati la presedintia Consiliului Judetean. PNL va prezenta pana la sfarsitul lunii februarie in toate judetele tarii candidati la functia de presedinte al CJ', a afirmat Bolojan, luni, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, citat de Agerpres.

El a precizat ca aceia care vor candida la sefia consiliilor judetene trebuie sa prezinte programe de dezvoltare a localitatilor in care candideaza.

"A doua decizie importanta este aceea de a nu oferi doar niste candidati, ci de a oferi comunitatilor locale si programe de dezvoltare. In acest sens, toti candidatii nostri vor trebuie sa prezinte, sa dezbata public si sa aprobe in organismele de conducere ale partidelor, la nivelul fiecarei localitati, programe de dezvoltare pentru localitatile respective. Aceste programe trebuie sa fie pregatite cu experti interni, sa fie dezbatute in public si vor sta la baza campaniei electorale a candidatilor nostri. In ele trebuie sa fie prevazute solutii pentru dezvoltarea localitatilor, pentru atragerea de fonduri europene si pentru a face ca localitatile Romaniei sa fie mai prospere", a spus Bolojan.

"Am instituit reguli privitoare la plata cotizatiilor in asa fel incat mecanismele financiare sa functioneze in regula, in sensul in care prevederile statutare se vor aplica membrilor nostri, conform carora ai dreptul de a alege si de a candida doar daca ai toate cotizatiile achitate la zi. Acestea sunt prevederile statutare care astazi au mai fost trecute in revista si intarite printr-o decizie suplimentara", a mai spus Bolojan, dupa Biroul Politic National al PNL.

El a aratat ca nu exista datele intermediare cu privire la plata cotizatiilor de catre membrii PNL, mentionand ca, la finalul anului, acestea vor fi centralizate de catre trezorierul partidului.

Bolojan a mai spus ca filialele PNL au libertatea sa faca ceea ce considera de cuviinta pentru a avea echilibru financiar.

"Orice structura care nu are un echilibru financiar trebuie sau sa isi reduca cheltuielile sau sa isi mareasca veniturile pentru a ajunge la un echilibru, sau si una si alta. Fiecare filiala judeteana are libertatea de a face ceea ce considera de cuviinta pentru a gasi acest echilibru, inclusiv renuntarea la sedii, daca sunt mai multe sedii intr-o localitate" a spus noul secretar general al PNL.