Senatorul Dian Popescu a anuntat ca demisioneaza din PNL si trece la ALDE, partidul lui Calin Popescu Tariceanu, acuzand o "fesenizare" a partidului. Demisia lui Popescu vine insa dupa ce filiala din care face parte, PNL Gorj, a propus excluderea sa. PNL semnaleaza intr-un comunicat de presa ca Popescu nu corespunde criteriilor de integritate adoptate de partid, fiind condamnat in prima instanta la cinci luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Dian PopescuFoto: senat.ro

Popescu a contestat decizia Inaltei Curti.

Ce spune senatorul in scrisoarea sa de demisie adresata liderilor partidului:

"Pe aceasta cale, va anunt demisia mea din Partidul National Liberal. Am fost timp de 25 de ani membru al acestui partid, dar in acest moment nu mai pot fi complice la fesenizarea partidului, impusa de oameni care nu au nici o legatura cu liberalismul.

Timp de 25 de ani am luptat in judetul meu, Gorj, pentru ideile liberale. Acum, PNL Gorj este condus de fosti membri ai PSD si PPDD, printre care un personaj care in 1990 ataca pe postul national de televiziune manifestatia din Piata Universitatii si facea propaganda cripto comunista. Este o rusine!

Nu pot sa accept ca, la 26 de ani de la Revolutie, PNL sa fie condus de un fost lider al FSN din 1990 si de oameni care nu au nici o legatura cu liberalismul.

De astazi voi activa in grupul din Senat al ALDE. Cred cu tarie ca este singura modalitate prin care imi pot respecta ideile liberale pentru care am luptat doua decenii."

In replica, departamentul de comunicare a PNL a transmis urmatoarele precizari:

1.Biroul Politic Judetean al PNL Gorj a propus excluderea din PNL a senatorului Dian Popescu.

2.Demisia din PNL a senatorului Dian Popescu a survenit dupa ce a fost exclus din partid de filiala Gorj.

3.Senatorul Dian Popescu nu corespunde criteriilor de integritate ale PNL, iar demisia sa din partid trebuie corelata si cu acest aspect.

4.Senatorul Dian Popescu a fost condamnat pentru fapte de coruptie, acesta fiind si motivul pntru care a pierdut conducerea filialei Gorj.

5.PNL face aceste precizari pentru corecta informare a publicului.