Mai multi membri ai grupului Europei Natiunilor si Libertatii din Parlamentul European, care strange in randurile sale 38 de nationalisti si extremisti de dreapta, au luat parte la o dezbatere pe tema patriotismului in Uniunea Europeana organizata la Palatul Parlamentului de Laurentiu Rebega, vicepresedinte al acestui grup si singurul europarlamentar roman coleg astfel cu Marine Le Pen, cea care s-a impotrivit deschiderii pietii muncii pentru romani. S-a discutat la Bucuresti cu membrii ENL din Austria, Polonia, Olanda sau Franta despre restaurarea granitelor in spatiul Schengen. Mai mult decat atat, Marcel de Graaf, copresedintele al grupului (Marine Le Pen este celalalt copresedinte) a declarat ca Romania este "norocoasa" ca inca nu este membra in Schengen.

Dezbatere ENL organizata de Laurentiu RebegaFoto: Hotnews
  • Citeste in documentul atasat un extras din statutul grupului ENL, transmis presei de cabinetul europarlamentarului Rebega

Dezbaterea "Despre patriotism in Uniunea Europeana" a avut loc intr-o sala din Palatul Parlamentului si a durat circa trei ore.

In pauza dinainte concluziilor, Rebega a declarat putinilor jurnalisti prezenti ca "invazia controlata" a imigrantilor ar putea sa creeze foarte multe probleme in Europa si sa destabilizeze mult mai multe state decat a facut-o pana acum.

"Am vazut cu totii ce a adus valul acesta de emigranti. Asa cum am combatut de la inceperea crizei, am fost siguri ca odata cu valul de imigranti vor veni si probleme in sensul ca printre cei care intra in Europa pot fi infiltrati si oameni care pot crea probleme. Nu am fost de acord cu aceste lucruri de la inceput, am incercat sa lansam un avertisment, in continuare credem ca aceasta 'invazie controlata' ar putea sa creeze foarte multe probleme in Europa si sa destabilizeze mult mai multe state decat a facut-o pana acum. In ultima perioada, au avut loc foarte multe tentative de a crea panica in randul cetatenilor europeni si, mai mult, acum o luna a avut loc atentatul de la Paris unde 130 de persoane au murit. De atunci s-au mai dejucat alte atentate."

Ce a spus Rebega despre aceasta dezbatere pe care a organizat-o: "Eu cred ca incepem sa abordam teme de interes la nivel european, teme care spun ca ne dorim foarte mult o colaborare, dar in acelasi timp trebuie sa tinem cont de ceea ce inseamna diversitatea si chiar motto-ul UE spune ca suntem uniti in diversitate. Cred ca este importanta miscarea care incepe sa se creeze la nivel european din punctul de vedere al dorintei de a avea o colaborare, dar sa se tina cont de suveranitate, de traditiile, de valorile istorice si culturale ale statelor. Aceasta miscare nu inseamna neaparat dorinta de a nu mai fi parte din Europa, inseamna un semnal de alarma ca ne dorim sa fim la aceeasi masa si sa se taie, daca pot folosi o metafora, tortul in felii egale. Noi suntem la aceeasi masa, dar de fiecare data tortul ajunge la noi subtiat".

Pe langa membrii ENL, la dezbatere au fost invitati si fostul sef de stat major gen. Mircea Chelaru, precum si alti militari in rezerva sau profesori universitari.

Majoritatea celor care au atins in prezentarile lor tema "suveranitatii nationale" si a importantei pastrarii "identitatii" in fata "uniformizarii" insa au atins bineinteles si problema migratiei si valului de refugiati.

Europa a fost catalogata drept "bolnava" si s-a mentionat crearea unui proiect nou, care sa urmeze Uniunii Europene.

Aceasta a fost prima dezbaterd organizata de ENL in Romania. De urmarit daca in viitor va veni la Bucuresti chiar Marine Le Pen, lidera Frontului National din Franta si co-presedintele grupului ENL.

Redam mai jos cateva dintre cele mai relevante declaratii facute in dezbaterea de vineri:

Marcel De Graaf, Olanda, co-presedinte ENL:

"Patriotism in UE - tarile noastre au nevoie d patrioti precum Laurentiu Rebega. Noi nnu percem romanii ca fiind hoti sau tigani, nu ii incadram in stereotipuri va incurajam sa nu va vedeti astfel. Si eu daca as fi roman as fi mandru.

Avem nevoie de oameni precum Marine Le Pen si Laurentiu Rebega. Am inceput acest grup in acest an. Suntem vocea rezistentei europene

Fanaticii din UE sunt disperati, apeleaza la minciuni si intimidare. Ameninta UE de fapt si toate principiile pe care ar trebui sa se fundamenteze UE. Vorbesc mult de scaderea ratei de angajare, dar sa ne uitam la statistici, economiile se clatina chair si Germania resimte corvoada imigrantilor. Asta ar putea sa duca la izbucnirea unui razboi dar acestea sunt doar amenintari.

Noi nu vrem sa facem parte dintr-un Titanic care se scufunda. Avem nevoie de o alta europa, milioane de imigranti ameninta natiunile europene. UE nu e capabila sa se apere (de invazia migrantilor).

Avem nevoie de granite intre natiuni, dvs sunteti fericiti, aveti inca granite nationale. Laurentiu doreste ca Romania sa faca parte din spatiul Schengen dar in grupul nostru sunt diferite controverse noi (Olanda) dorim sa iesim din schengen pt ca asta ne omoara. milioane de imigranti ilegali vin sa ne distruga bunastarea. Platim un pret mare pentru granitele libere, dorim sa restabilim granitele.

Dorim sa reducem aceste cote obligatorii de imigranti, dorim control asupr acestora, nu mai dorim imigranti, trebuie sa oprim migrarea in masa. Si Romania a trebuit sa plateasca un tribut.

E un cerc vicios, anul acesta UE trebuie sa plateasca trei miliarde de euro catre Ankara pentru a mentine sub control aceasta invazie de imigranti si suma s-ar putea sa se dubleze avem nevoie d enatiuni puternice. Sa construim o noua alianta bazata pe respect reciproc si sa cooperam. Trebuie sa ne pregatim pentru o cooperare europeana noua care se va baza pe intarirea valorilor nationale."

Edouard Ferand, Frontul National: "Cand ii vad pe prietenii nostri romani, am impresia ca vad mica Franta sau Parisul (...) Ceea ce dorim astazi e sa construim o noua Europa, o europa a civilizatiilor, una bazata pe geniul crestinismului, asa cum bine spunea Chateaubriand. Dragilor, vom fi in curand alaturi si de romani, dar si de alte popoare din Europa. Popoarele care cresc sunt cele care isi apara identitatea si suveranitatea. Traiasca Romania! Traiasca Franta! Traiasca Europa Natiunilor si a Libertatilor!"

Michal Marusik, delegatul ENL din Polonia (a vorbit in poloneza): "Statele europene sunt cu adevarat bolnave. Daca nu exista state suverane inseamna ca nu exista o rivalizare naturala intre acestia. Nu exista niciun castigator. UE este un paznic al acestei stari de lucruri." El mentioneaza, pe un ton mai exaltat decat al celorlalti vorbitori, "natiuni de sclavi." Trebiue sa iesim din aceasta situatie. Trebuie sa cream un proiect nou, pe o filozofie noua, rivalizare intre state suverane. Romania o tara care sufera, a devenit o colonie, a fost furat mult in Romania sub dominatia ue. o mare parte din popor a fugit din tara, are nevoie foarte mare de mandrie nationala de patriotism. Sper ca miscarea asta va fi o mare miscare politica, este posibil sa se intampla si in Romania."

Georg Mayer, ENL, Austria: "Fanaticii vor mai multa integrare. Noi nu vrem acest lucru. Nu cred ca ca e bine alte state in UE, asa cum e Turcia."

Mircea Chelaru, fostul sef de stat major: "Europa sufera si e bolnava, natiunile sufera. Suntem noi medicii? Nu. Suntem cei care am pus diagnosticul si cautam medicatia. Europa actuala a abandonat principiile care au facut-o sa stea - libertate, egalitate, fraternitate. Am ajuns in fata unei europe defazate. Europa care se autoeutanasiaza. O europa de cersetori a propriilor noastre drepturi."

Laurentiu Rebega

Laurentiu Rebega

Foto: laurentiurebega.ro

Cine este Laurentiu Rebega, europarlamentul roman de extrema dreapta urmarit penal

Rebega a fost ales pe listele PSD-PC-UNPR, insa pe 28 iulie a anuntat ca a aderat la grupul Europei Natiunilor si Libertatii. El a demisionat si din Partidul Conservator.

Intr-un comunicat de presa transmis cu aceasta ocazie, Rebega pare sa dea de inteles ca vrea sa schimbe optica extremistilor din interiorul grupului lor.

"Prin intrarea in grupul politic ENL imi propun sa sustin la aceiasi masa, care va fi una a dialogului, in fata celor mai sceptici oameni politici europeni, precum reprezentantii Olandei, Marii Britanii si Italiei, faptul ca natiunea romana este o forta importanta a Uniunii si in aceasta calitate, cetatenii sai trebuie sa se bucure de un tratament egal cu al cetatenilor din tarile de adoptie, fara a fi permanent stigmatizati. Consider ca a sosit momentul in care, la Bruxelles, dincolo de pozitiile politice, de cele mai multe ori antagoniste, generate de paradigma dreapta versus stanga, cineva trebuie sa se aseze la masa dialogului cu unii din acei politicieni, reprezentanti ai cetatenilor europeni, care ii vad pe romani ca fiind inamicii bunastarii lor. Acestora trebuie sa le explicam faptul ca natiunea romana reprezinta un factor de prosperitate, o plus valoare a uniunii, iar cetatenii ei trebuie tratati ca atare", a transmis Rebega.

Rebega este urmarit penal de DNA in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii din 8 ianuarie 2015. Rebega este acuzat de procurorii DNA de folosirea influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial. Europarlamentarul mai este acuzat de instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, in luna decembrie 2014, in contextul organizarii unor evenimente agricole, suspectul Rebega Constantin-Laurentiu a primit, de la administratorul unei societati comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, folosindu-se de influenta pe care si-a manifestat-o ca vicepresedinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultura si Dezvoltare Rurala, influenta perceputa ca fiind reala asupra unui functionar din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pentru a ascunde adevarata natura a dispozitiei si circulatiei banilor, suspectul Rebega Constantin Laurentiu, prin acelasi intermediar, l-a determinat pe administratorul firmei respective sa plasmuiasca si ulterior sa foloseasca un contract fictiv de prestari servicii catre firma organizatoare a evenimentelor.

***

Mai jos, lista invitatilor, cu precizarea ca nu au participat cu totii, in randul absentilor numarandu-se si Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare in Rezerva:

1 REBEGA Laurentiu Vicepresedinte ENL GRUP - ROMANIA

2 DE GRAAFF Marcel Copresedinte ENL GRUP - Olanda

3 FERRAND Edouard Vicepresedinte ENL GRUP - Franta

4 MARUSIK Michal Vicepresedinte ENL GRUP - Polonia

5 GEORG MAYER MEMBRU ENL GRUP - Austria

6 ANNEMANS Gerolf MEMBRU ENL GRUP - Belgia

7 DE DANNE Ludovic Secretar General ENL GRUP

8 HOLZFEIND Dietmar ENL GRUP

9 thibaut francois ENL GRUP

10 CHRISTOPHE BOUCHER ENL GRUP

12 gEN. Chelaru Mircea FOST SEF DE STAT MAJOR

13 COL. Dogaru MIRCEA PRESEDINTE S.C.M.R.

15 COL. VALERIU PRICINA MILITAR (R)

16 COL. MIRCEA GAINUSA MILITAR (R)

17 VIOREL POPESCU MILITAR (R)

18 NITU VASILE POLITICIAN

19 DORU BOCSA Profesor universitar

20 MIHAI PARVU MILITAR (R)

22 PRICOPI IONEL Profesor universitar

23 FRASINEANU DRAGOS Profesor universitar

24 BARNEA CORNEL Profesor universitar

25 ALEXANDRU URSU Asociatia Impotriva Consumului de Droguri

26 SILVIU CONSTANTINESCU REPREZENTANT FARMACISTI BRUSSELLES

27 DORIN COJOCARU PRESEDINTE A.P.R.I.L

28 ALEX JURCONI PRESEDINTE A.R.C

29 GEORGE SIMION PRESEDINTE ONG ACTIUNEA 2012

30 DANTES OVIDIU VICEPRESEDINTE B.U.N.

31 MIRICA GHEORGHE SECRETAR GENERAL B.U.N.

32 FITION GHEORGHE VICEPRESEDINTE B.U.N.

33 ELENA TOTI REPREZENTANT CORPORATII

34 MARIUS STOICESCU PROFESOR UNIVERSITAR

35 FLOREA CORNEL MILITAR (R)

36 Pantelimon Razvan LECTOR UNIVERSITAR - ISTORIC

37 Badila Costin VICEPRESEDINTE A.R.C

38 Georgescu Adrian MANAGER BANCA

39 IGNAT ANDREI Candidat Primaria Piatra Neamt

40 GABRIEL ALEXANDRU FLOREA ASISTENT UNIVERSITAR

41 Alina Stanciu European Academy of Regions

42 CORNEL PURCAREA MEDIUL DE AFACERI

43 GEORGE PANA INVITAT 44 TEODORESCU IULIAN INVITAT

45 TURCANU ANDREI INVITAT

46 SPIREA FLOREA INVITAT

47 CALIN ANGHEL INVITAT

48 VLAD BIRAU INVITAT

49 COSTIN BADILA INVITAT

50 CONSTANTINESCU MARIUS vicepresedinte B.U.N