Secretarul executiv al organizatiei judetene a PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a declarat, vineri, ca actualul Cod de etica si conduita pe care partidul trebuie sa il respecte in desemnarea candidatilor la viitoarele alegeri este "un fel de Agentia Nationala Integritate" in interiorul formatiunii politice si ca exista riscul ca nimeni sa nu mai vrea sa candideze, transmite Agerpres.

"Sunt niste criterii, ne straduim sa le indeplinim pentru ca astea-s vremurile pe care le traim si inteleg ca anul acesta acesta e semnalul care trebuie dat: domne, ne innoim. Sa vedem cu cine ne innoim, ca s-ar putea sa nu vrea nimeni sa vina sa candideze. Eu as fi facut altfel daca ar fi depins de mine, dar stiti cum e, la partid ce e ordin nu se discuta.

Eu sunt impotriva acestui ANI din interiorul PSD-ului, ca asta e un fel de ANI, codul asta, de fapt, nu e niciun fel de cod, codul trebuie sa fie de bun simt. Important este ca, la alegeri, trebuie sa fie oameni reprezentativi si nici nu ne trebuie nici comisii si nici multa carte ca sa ne ducem la tara si sa vedem daca X sau Y are notorietate pozitiva sau negativa. Parerea mea personala este ca e chiar un ANI in interiorul partidului. Eu nu sunt impotriva, eu n-as fi facut asa, eu aplic. Parerea mea e ca e total ineficient dar asta e situatia, ne conformam" a spus Dragomir, la finalul unei sedinte a Consiliului Judetean.

Potrivit acestuia, lista cu propunerile de candidati la alegerile locale ar trebui intocmita de PSD Constanta pana la data de 15 ianuarie 2016.

"S-a stabilit termen 15 ianuarie, comisia de etica va analiza dosarele. Nu o sa se intample nimic daca nu vom fi gata pe 15, important este sa castigam alegerile', a mentionat secretarul executiv al PSD Constanta.

Pe 14 decembrie, PSD Constanta a anuntat excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Stan si a deputatului Eduard Martin, pentru ca s-a constatat starea de incompatibilitate a acestora ca urmare a intrarii in vigoare a Codului de etica si conduita, aprobat saptamana trecuta de Comitetul National Executiv al partidului.

Viceprimarul Constantei, Gabriel Stan, si deputatul Eduard Martin figureaza ca inculpati alaturi de alti functionari din Primaria Constanta si omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinski in rechizitoriul trimis in instanta de DNA in care fostul primar Radu Mazare este acuzat de luare de mita pentru inlesnirea adjudecarii contractului de salubrizare a orasului catre firma lui Eduard Martin.

In urma cu o saptamana, Dragomir, a declarat ca formatiunea politica pe care o reprezinta nu are nicio temere ca nu va castiga alegerile locale din 2016, mentionand ca PSD are "suficiente resurse" pentru a-si desemna candidati la primariile tuturor localitatilor din judet.

Amintim ca PSD a adoptat pe 9 decembrie varianta finala a codului de conduita, care include o lista de 10 criterii de integritate pentru candidatii la alegeri. Citeste mai mult