Gabriel Popa (26) a fost ales, duminica, in unanimate presedinte al Organizatiei de Tineret a Miscarii Populare, cand organizatia de tineret a fost reinfiintata, dupa schimbarea denumirii partidului si reinscrirea acestuia in registrul partidelor politice cu noua denumire. El sustine, intr-o postare pe Facebook, ca a fost “mereu un scorpion ambitios si determinat, dar si un om care s-a luptat pentru convingerile sale”. Cum raspunde Gabriel Popa la controversele din cariera sa de om de afaceri si cum a ajuns sa comercializeze "corpuri de iluminat cu led".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • In 2009, a lansat proiectul ad-lot.com, un site pe care erau afisate doar reclame. Dupa ce si-a prezentat proiectul intr-o emisiune TV, atat proiectul, cat si televiziunea au fost criticate de comunitatea online, care a spus ca site-ul este o “clona” a unui proiect britanic. Timp de aproximativ 6 luni a fost membru al PNL, in organizatia de tineret. A studiat la SNSPA administratie europeana si in prezent urmeaza programul masteral “Diplomatie si Negocieri”.

Povestea vietii mele incepe acum 26 de ani, pe 5 noiembrie 1989. Nascut la o zi dupa Presedintele Traian Basescu, am fost mereu un scorpion ambitios si determinat, dar si un om care s-a luptat pentru convingerile sale, chiar daca asta mi-a atras multe antipatii si conflicte.(...) Am terminat clasele primare cu media 10 (si un an cu FB - calificativele vietii ) sub trei invatatoare, am fost seful clasei si controlor de teme desi eu nu-mi prea faceam temele , am terminat gimnaziul cu o medie peste 9 dar n-am invatat un cuvant pentru Capacitate si n-am intrat in liceul pe care mi-l doream. (...) Am primit cadou la 18 ani masina familiei, un Cielo, si l-am vandut la 20 pentru a investi banii pe bursa. Mama a plans. Tata m-a incurajat. Am trait din asta o vreme si am pierdut tot in doua zile pentru ca n-am respectat prima regula a pietelor: nu te lacomi! (...) Am fost in varf si am ajuns mai jos decat isi pot imagina multi. Am esuat de multe ori dar m-am ridicat de fiecare data mai determinat.”, scrie tanarul intr-o postare pe Facebook, din noiembrie 2015, in care poveste-te despre sine.

Studii

Gabriel Ionut Popa (26 de ani) este absolvent de filologie al Liceului Tehnic “Train” din Bucuresti. In 2011, a terminat Facultatea de Administratie Publica, specializarea Administratie Europeana, din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA). In prezent, frecventeaza cursurile programului masteral “Diplomatie si Negocieri” al SNSPA.

Afaceri si cariera.

In 2009, la scurt timpul dupa terminarea liceului, tanarul demareaza proiectul ad-lot.com, un site pe care urma sa fie afisate numai bannere publicitare. El a incercat sa isi promoveze ideea apeland la mai multe bloguri, publicatii online dedicate studentilor si la cel putin un post de televiziune.

“Cu o familie lovita din plin de criza financiara, tanarul a decis ca autocompatimirea nu este o solutie la problemele lui. Dupa studierea pietei economice din Romania, Gabriel Popa s-a hotarat sa abordeze domeniul publicitar, grav lovit e criza. Astfel a aparut www.ad-lot.com , solutia publicitara, a tanarului student, care vinde "parcele de internet". Situl este unul de campanii publicitare si banere si da ocazia oricarei companii sa isi cumpere propria parcela de advertising, fiind impartit in spatii publicitare de diferite dimensiuni.”, se arataintr-un articolde pe studentie.ro, care promova ideea liderului tinerilor din Miscarea Populara.

Momentul de maxima audienta pentru proiectului ad-lot.com a fost atins atunci cand tanarul, in varsta de 19 ani la momentul respectiv, si-a prezentat proiectul intr-o emisiune difuzata, in iunie 2009, de postul TV Money Channel. Promovarea proiectului nu a fost bine primita de comunitatea online, care a criticat atat proiectul in sine, cat si decizia televiziunii de a-l promova. Mai multi bloggeri, apreciati de comunitatea online romaneasca, l-au acuzat pe Popa ca site-ul lui este o “clona” sau “un oarecare alt milliondollarhomepage.com” romanesc.

El ar fi raspuns la criticile adresate proiectului sau printr-o serie de comentarii dure adresate bloggerilor in cauza. Acesta a acuzat, la momentul respectiv, ca este “desfiintat” de bloggeri, deoarece le este teama sa nu piarda contractele de publicitate odata cu lansarea “ad-lot.com”. Opiniile bloggerilor si presupusele comentarii ale lui Gabriel Popa le puteti citi pe: Zoso.ro, Refresh.ro si Robinetel.ro

Potrivit Financial Times, site-ul MillionDollarHomepage.com (Pagina de un milion de dolari) a fost creat de un student britanic avand la baza un concept simplu: sa vanda spatiu de publicitate online.

Contactat de Hotnews, Gabriel Popa a declarat ca a lansat proiectul inspirandu-se din ideea britanicului, insa acesta nu a a dat roade asa ca dupa cateva luni a renuntat. El a spus ca ulterior a deschis o alta firma, care are ca obiect de activitate comercializarea de corpuri de iluminat.

Reporter: Care era ideea din spatele afacerii ad-lot.com?

Gabriel Popa: Era inspirat dintr-un proiect britanic. Fiecare companie putea cumpara un spatiu publicitar mic pe pagina a unui site. Intentionam sa vindem toate spatiile publicitare. Noi, eu si persoana care m-a ajutat la momentul respectiv, nu am reusit sa facem asta si din acest motiv am si renuntat.

Rep.: Am observat ca cel putin o parte a comunitatii online nu a privit ideea dumneavoastra cu ochi buni. Cativa bloggeri, care sunt destul de populari in mediul online, v-au criticat si au spus ca ideea dumneavoatra pentru rezolvarea crizei de publicitate din 2009 este inspirata de un alt site milliondollarhomepage.com. Cum stau lucrurile din punctul d-voastra de vedere in aceasta privinta? Era o idee inspirata sau copiata?

G.P.: Era o idee inspirata, nu aveam un target. Tipul din Marea Britanie dorea sa faca un milion de dolari din aceasta pagina, eu nu aveam o tinta precisa, nu imi doream nici un milion de lei, nici un milion de dolari. Era doar o inspiratie. Imi amintesc ca am avut atunci un dialog in urma emisiunii cu cativa dintre bloggeri, dar na..

Rep.: Ati mai incercat sa va implicati si in alte proiecte de afaceri?

G.P.: Da, chiar si acum am o societate comerciala. Proiectul acesta a fost inchis dupa cateva luni. Eram tanar atunci, aveam 19 ani la vremea aia. A fost o experienta interesanta. Dupa aceea, da, am deschis o alta societate comericala.

Rep.: Imi puteti spune despre ce este vorba?

G.P.: Da. Este o companie care comercializeaza corpuri de iluminat cu led.

Rep.: Practic, dumneavoastra traiti din comercializarea acestor produse? Vindeti becuri care folosesc tehnologia LED?

G.P.: Da, atat de interior, cat si de exterior. (n.r.: becuri)

Rep.: Ati ocupat vreodata o functie publica sau in cadrul aparatului de stat?

Da, am lucrat pentru doua luni in cadrul Guvernului Romaniei, in departamentul pentru relatia cu Parlamentul. Eram in ultimul an de studiu la facultate. Am mers la concurs, am castigat concursul pentru postul de referent si doream ca mai departe, dupa ce luam licenta, sa dau examen pentru promovare in functie,in urmatorul grad de asistent, dar salariu mult prea mic m-a determinat sa renunt.

Rep.: Asta se intampla in 2011, cand ati terminat facultatea, nu?

G.P.: Da.

Rep.: Ati fost sustinatorul unui alt partid inainte sa intrati in Miscarea Populara?

G.P.: Da, am facut parte din PNL - organizatia de tineret sector 2, timp de aproximativ 6 luni.

Rep.: In ce perioada? In 2013?

G.P.: Cred ca in 2012 se intampla. Da, 2012.

Rep.: De cat timp sunteti membru al Miscarii Populare?

G.P.: Din 22 martie 2014.

Rep.: De ce ati ales MP si de ati ales sa parasiti PNL-ul?

G.P.: Decizia de a parasi PNL-ul a fost relativ usoara. Nu imi placea modul de lucru si mi se parea netransparent. Nu vedeam perspective pentru mine personal si pentru ceilalti tineri din partid. Iar decizia de intrare in Miscarea Populara a fost simpla, am vrut ceva nou, am spus ca un partid nou vine cu oameni noi, cu idei noi si atunci am spus ca merita sa incerc. Am venit in Miscarea Populara impreuna cu un prieten si am ramas in Miscarea Populara si nu regret deloc decizia.

sursa foto: Facebook

Rep: Ce parere aveti de Elena Udrea?

G.P.: Eu am avut o relatie normala cu dansa. Ne-am intalnit in campania pentru prezidentiale, la vremea respectiva eram presedintele organizatiei de tineret a Partidului Miscarea Populara sector 4. Dansa a venit la doua evenimente la noi in sector, dar nu am o relatie personala si nu pot imi da cu parerea. Altfel...mi-a lasat o impresie buna atunci cand am cunoscut-o.

Profilul si pagina de Facebook a tanarului politician este plina de imagini si texte prin care este promovat partidul Miscare Populara, critici la adresa celorlalte partide si comentarii cu privire la subiectele importante de pe agenda publica. Hotnews prezinta in continuare o selectie a postarilor si a opiniilor exprimate de Gabriel Popa.

  • Urme ale adeziunii la PNL, din 2013.

  • Postari din 2015, despre PNL 

  • Despre scandalul iscat in jurul unei moscheei care ar urma sa fie construita in Bucuresti, cu sprijinul fostului premier Victor Ponta.

    “Presedintele Basescu vorbea despre o universitate islamica cu 6000 de studenti si sunt sigur ca stie mai bine decat noi, dar eu cred ca si o scoala cu 50 de elevi e suficienta pentru propagarea mesajului islamic intre membrii comunitatii avand in vedere principiile de unitate ale islamului.”, a scris tanarul pe Facebook, in august.
  • Scrisoare de la "Echipa" publicata de Gabriel Popa pe Facebook