Fostul premier a participat in calitate de 'keynote speaker' la conferinta organizata la Beijing cu ocazia lansarii "China - Central and Eastern European Countries Think Tank Network".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred in continuare ca proiectele dezvoltate de China in Regiunea noastra sunt formidabile oportunitati de dezvoltare si ca trebuie continuate si finalizate (Grupurile 3 si 4 de la Cernavoda, Tarnita, Rovinari, linia rapida de cale ferata Bucuresti - Chisinau, deschiderea pietei chinezesti pentru produsele noastre agroalimentare si multe altele)! Trebuie doar inteligenta si seriozitate din partea noastra si beneficiile vor fi uriase!", a scris pe Facebook Victor Ponta, care a publicat mai multe poze de la aceasta conferinta.

In opinia sa, implicarea Romaniei "in megaproiectul 'New Silk Road' este o alta 'comoara' din punct de vedere economic careia nu trebuie sa-i dam cu piciorul!".

Fostul prim ministru precizeaza ca nu a primit niciun ban pentru participarea la aceasta conferinta sau la altele similare: "Update - o precizare pt a nu lasa loc de interpretari si dezinformari : particip la multe evenimente internationale in baza experientei si cunostiintelor acumulate, evident fara sa primesc bani sau alte foloase (probabil ca cei care publica orice prostii ca stiri "pe surse" pentru cativa lei sau Euro nu prea inteleg asta!")