Europarlamentarul Siegfried Muresan lanseaza o provocare la adresa colegilor sai din Parlamentul European, carora le cere sa sa prezinte public rata de participare la sedintele de plen.

Provocarea este adresata si comisarului european Corina Cretu, recent acuzata de publicatia Politico de program lejer de lucru si vacante prelungite.

"De la politicienii din tara ne asteptam la orice. Dar cand reprezinti tara in strainatate, ca membru al Parlamentului European sau comisar european, macar atunci trebuie sa fii mai responsabil. Orice actiune a ta are impact asupra tarii din care provii, asupra poporului pe care il reprezinti", a scris Muresan, pe contul lui de Facebook.

Acesta le cere politicienilor romani si celor care reprezinta Romania in structurile UE sa publice "agenda saptamanala si rata de prezenta la sedintele plenare ale Parlamentului European, respectiv, la sedintele Comisiei Europene".

"Iata rata mea de prezenta la sedintele cu voturi din plenul Parlamentului European din septembrie 2014, pana in noiembrie 2015: 97,81%. Veti regasi rata mea de prezenta actualizata in coltul din dreapta sus al paginii mele web: http://www.siegfriedmuresan.eu/", incheie acesta.