Cei care care au intervenit in data de 30 octombrie in tragicul incendiu de la Clubul Colectiv vor primi un spor de 100% din tariful orar al salariului de baza pentru toate orele suplimentare lucrate, au decis deputatii marti, prin adoptarea unui amednament initiat de PSD, depus la o lege fara legatura cu aceasta tema, dar care modifica Ordonanta de Urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Mai exact, membrii PSD din Comisia de Munca au depus un amendament la Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 31/2015 pentru modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996. Aceasta lege a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi a sedintei de plen tot la propunerea PSD.

Toate amendamentele la aceasta lege au fost votate de catre deputati in bloc, fara dezbateri, iar legea a primit 212 voturi pentru si 2 impotriva.

Vezi aici raportul comun al comisiilor de munca si de indsutrii unde apar amendamentele

Amendamentul referitor la personalul care a lucrat in noaptea de 30 octombrie este urmatorul (modifica Ordonanţa de urgenţă nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice):

"La articolul 8, dupa alineatul (5), se introduc 3 noi alineate, alineatele (6)-(8), cu urmatorul cuprins:

(6) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) se aproba plata orelor suplimentare efectuate peste durata normala a timpului de lucru, de catogoriile de personal care au fost implicate in acordarea asistentei medicale si de urgenta pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost grav afectata in urma evenimentului produs in Clubul Colectiv din municipiul Bucuresti, in data de 30 octombrie 2015.

(7) Beneficiaza de prevederile alin 6 urmatoarele categorii de personal:

a) personalul care a acordat ingrijire, asistenta medicala, consiliere si transport sanitare implicate;

b) personalul care a insotit pacientii transferati pentru acordarea ingrijirilor medicale la clinici din afara granitelor tarii.

(8) Munca suplimentara efectuata potrivit alin. (1) incepand cu data de 30 octombrie 2015 se salarizeaza in functie de tariful orar aferent salariului de baza avut, la care se adauga un sport de 100% din tariful orar al salariului de baza."