Liviu Dragnea ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa trimita spre reexaminare proiectul de lege privind modificarea Legii Vanatorii, neglijand faptul ca seful statului nu mai poate face acest lucru, deoarece a formulat deja o cerere de reexaminare, in 16 aprilie.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Seful PSD a transmis marti doua "rugaminti": sa ceara Parlamentului reexaminarea proiectului privind legea Vanatorii si cel transmis privind interzicerea publicitatii pentru farmacii si medicamente in audiovizual.

Potrivit legii, presedintele nu poate intoarce o lege la Parlament decat o singura data. De subliniat ca legea a si fost promulgata de Klaus Iohannis, prin decretul 544/2015.

De notat ca legea care a adus peste 3.000 de ciobani la Bucuresti, pentru a protesta la Palatul Parlamentului, a fost initiata de 8 parlamentari PSD, unul de la UDMR si fostul conservator Bogdan Ciuca.

"Anul acesta s-au adus o serie de modificari legislative, printre care si extinderea limitarii numarului de caini de la cei care insoteau turmele, la cei care pazesc stanele.

Initiatorii legii au preluat, practic, argumentele vanatorilor, si anume ca prea multi caini la stane afecteaza animalele salbatice, dar si turismul si vanatoarea", arata Liviu Dragnea.

"Domnule Presedinte, consider ca solutia, in acest moment, este la Dumneavoastra, aceea de a uza de dreptul de solicitare a reexaminarii a acestei legi. Va garantez ca parlamentarii PSD se vor apleca mult mai atent asupra studiului acestei legi si a impactului sau direct fata de o categorie socio-profesionala de cetateni", a scris Dragnea.

Acesta cere si reexaminarea referitoare la propunerea legislativa privind interzicerea publicitatii pentru farmacii si medicamente in audiovizual.

"Am facut acest demers deoarece senatorii PSD mi-au transmis ca votul a fost viciat de o eroare de organizare si pregatire a sedintei, in conditiile in care s-a procedat la renumerotarea punctelor de pe ordinea de zi si, astfel, in momentul votului, s-a creat o confuzie intre proiectele de lege. Dar, regulamentar, votul nu mai putea fi repetat. Solutia fiind, in acest moment, cea care este la dispozitia presedintelui, si anume cererea de reexaminare", arata seful PSD, care crede ca "aceasta lege este restrictiva si anticoncurentiala".

UPDATE La putin timp dupa primul comunicat, Liviu Dragnea a revenit cerand "grupurilor parlamentare ale PSD din Senat si Camera Deputatilor sa initieze, in procedura de urgenta, un proiect legislativ de modificare a legii contestate".

"Este evident faptul ca dezbaterea parlamentara nu a fost una suficienta, cu argumente pro si contra, si ca nu s-a gasit o forma corecta a legii. De asemenea, consideram ca toate asociatiile de crescatori de animale trebuie invitate la dezbatere si negociere, astfel incat proiectul sa fie unul complet si sa nu mai contina erori", se arata in acest al doilea comunicat.

Citeste si: