Presedintele Klaus Iohannis va adresa, miercuri, la ora 11:00, un mesaj Parlamentului, inainte de inceperea dezbaterii finale a legii bugetului de stat pentru anul 2016. Anuntul a fost facut luni de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei Birourilor Permanente Reunite, potrivit Mediafax.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Miercuri vor avea loc dezbaterile finale si votul asupra legii bugetului. Inainte de inceperea dezbateriilor finale asupra bugetului de stat, la care vor lua cuvantul liderii grupurilor parlamentare, va fi prezent in Parlament presedintele Romaniei care a solicitat sa adreseze un mesaj, la ora 11:00", a anuntat presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei Birourilor Permanente Reunite.

Tariceanu a propus ca mesajul presedintelui Kalus Iohannis adresat Parlamentului sa fie transmis dupa adoptarea legii bugetului pentru anul 2016, insa conducerea Legislativului a decis sa nu dea curs acestei propuneri, motivand ca exista riscul ca dupa adoptarea bugetului, parlamentarii sa plece.

Presedintele Klaus Iohannis a preluat, oficial, mandatul de sef al satului, la 21 decembrie 2014, dupa depunerea juramantului de credinta in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.