Congresul tinerilor social-democrati, reuniti la Romexpo, pentru alegerea presedintelui organizatiei, s-a desfasurat pe ritmuri de hip hop si a fost marcat de conflictul dintre fostul presedinte al TSD, Mihai Sturzu, si presedintele partidului, Liviu Dragnea, relateaza Mediafax.

Mihai Sturzu si Liviu Dragnea la congresul TSDFoto: Agerpres

Congresul TSD a fost, la inceput cel putin, unul linistit. Pe scena de la Romexpo s-a vorbit despre combaterea saraciei, drepturile omului si "interesul national", insa discursul fostului lider TSD Mihai Sturzu a starnit, si la acest congres, numeroase reactii dupa ce i-a cerut lui Liviu Dragnea sa se suspende din functia de presedinte PSD din cauza dosarului Referendumului.

O mare parte a delegatilor a aplaudat ideea lui Sturzu ca Dragnea sa se suspende din functie, insa la fel de multi si-au manifestat entuziamul si cand fostul presedinte al organizatiei de tineret a anuntat, in discursul sau, ca intentioneaza sa paraseasca partidul daca Liviu Dragnea ramane in functie.

Liviu Dragnea l-a acuzat, in replica, pe Sturzu ca i-a propus sa creeze o miscare politica pe fondul tragediei din clubul Colectiv, cu care PSD sa faca ulterior o alianta parlamentara. "Mie mi-a spus domnul aviator Mihai Sturzu, cu care nu doar ca nu am fost de acord, ceva care m-a cutremurat. Ca dupa tragedia din Colectiv sa foloseasca acea emotie, sa vina la sediul PSD cu niste tineri, sa se certe cu mine, intr-o scena de teatru, sa-mi faca niste propuneri pe care eu sa nu le accept si de acolo sa se nasca o miscare, apoi sa facem alianta", a declarat Dragnea in aplauzele delegatilor.

Secventa a culminat cu "actul divortului" dintre cei doi, Sturzu anuntand ca pleaca definitiv din PSD si ca interventia sa de la congresul tinerilor social-democrati a fost ultima tentativa de impacare cu conducerea partidului, cu care a intrat in conflict deschis de la congresul din octombrie, cand s-a certat cu Liviu Dragnea, candidat unic la sefia formatiunii.

Dragnea a comentat ironic ca "acest domn" astepta sa fie rugat sa ramana, dar din cate a constatat nimeni nu i-a cerut asta.

La finalul discursurilor, liderul partidului a stat mai bine de o ora pentru a se fotografia cu delegatii care au venit pregatiti cu "selfie stick-uri". N-au lipsit nici pozele de grup. Dragnea a plecat apoi alaturi de seniorii partidului prezenti la eveniment, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, vicepresedintele partidului, Gabriela Firea, si presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb.

Daca Liviu Dragnea si-a facut intrarea la Romexpo pe piesa "Decat sa minti", iesirea din scena si-a facut-o pe ritmurile melodiei "Gangsta's Paradise" a rapperului american Coolio.

A urmat apoi numararea voturilor, care s-a facut in cea mai mare parte a timpului pe ritmuri romanesti de hip-hop. Cantecele formatiei BUG Mafia, ale lui Guess Who si Bitza le-au reamintit tinerilor social-democrati ca traim "intr-o lume nebuna, nebuna de tot", ca "decat sa minti, mai bine pleci", dar si ca schimbarea este "la un vot distanta".

Noul presedintele ales al TSD, Gabriel Petrea, a tinut un scurt discurs in care a multumit echipei sale, dar si seniorilor din partid. Petrea nu s-a bucurat, insa, de aceeasi audienta pe care au avut-o Dragnea si Sturzu, din cei peste 1.000 de tineri social-democrati prezenti la eveniment, doar 50 au mai ramas pana la anuntul rezultatului.