Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spune ca asteapta din partea premierului Dacian Ciolos, pana cel mai tarziu marti, o declaratie clara in care sa spuna cand prognozeaza ca se va mari salariul minim, informeaza Agerpres.

"Eu astept cu mare interes o declaratie clara din partea primului ministru, sa ne spuna cand prognozeaza ca se va mari salariul minim. Nu suntem de acord cu aceasta amanare sine die. Asteptam astazi, maine, poimaine, poate marti cel mai tarziu, o declaratie ferma din parte primului ministru prin care sa ne spuna cand se mareste salariul minim. Nu putem accepta ca in continuare, in Romania, balanta dintre capital si banii pentru cei care muncesc sa fie de 60% pentru capital si 39,3% pentru cei care muncesc. Asa ceva este inadmisibil. Cei care incearca sa ne spuna ca nu trebuie sa fie marit salariul minim sa functioneze o luna cu 1.050 de lei", a afirmat Dragnea, sambata, la Congresul TSD.

Intrebat daca este un ultimatum adresat premierului pentru ca PSD sa voteze bugetul pe 2016, Dragnea a spus ca "este o solicitare ferma si nu facuta in guma, din partea PSD, pentru ca este vorba de 1,2 milioane de romani pentru care 120 de lei poate sa insemne ca au bani pentru plata caldurii, iarna".