Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune ca proiectul de buget pe 2016 este unul bun, in conditiile in care a fost realizat doar dupa o luna de la investirea Guvernului si le recomanda parlamentarilor Uniunii sa voteze favorabil bugetul, informeaza Mediafax.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"In conditiile date, cam dupa o luna de la investirea Guvernului, acest proiect de buget poate fi considerat un proiect bun, cu toate neajunsurile si cu toate problemele care apar pe parcurs", a declarat, la RFI, presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El le recomanda parlamentarilor UDMR un vot pozitiv asupra bugetului: "Noi am propus cateva amendamente nu extrem de semnificative in ceea ce priveste sumele. Vom avea discutii in grup, o decizie vom lua probabil luni, eu nu vreau sa luam o decizie pana nu vedem dezbaterile in comisiile de specialitate si in comisia de buget-finante, sa vedem raportul final. Dar eu, in mare, asa cum am vazut pana acum acest buget, as recomanda colegilor un vot pozitiv".

Intrebat care este amendamentul la care tine UDMR cel mai mult, Kelemen Hunor a raspuns: "Sunt cateva amendamente, cele pe infrastructura mare, centurile ocolitoare sunt cele mai importante. Si la educatie noi avem o propunere, care exista si in bugetul anului 2015, dar din motive procedurale nu s-a finalizat - un centru de pregatire pentru cadre didactice la Oradea, ceea ce trebuie finantat".￯