Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara ca, teoretic, social-democratii nu au de ce sa voteze impotriva bugetului pe 2016, dar a mentionat ca partidul va analiza cu maxima atentie posibilitatile de imbunatatire a acestuia, potrivit Agerpres.

'Pana la urma, PSD va face ce spune de cateva zile: va analiza cu maxima atentie posibilitatile prin care, in mod realist, sa putem imbunatati proiectul de buget. O sa analizam. Teoretic, nu avem de ce sa votam impotriva. Incercam sa gasim solutii pentru ca acest buget, odata ce se transforma in lege, sa fie mai bun decat vine de la Guvern. Acesta este rolul Parlamentului', a precizat Dragnea, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

El a adaugat ca sumele alocate pentru echilibrarea bugetelor locale sunt mai mici decat sunt dorintele si chiar nevoile comunitatilor locale.

'O sa vedem in Parlament daca se pot gasi solutii pentru a fi majorate. Pentru comunitatile locale sunt mai multe sume alocate - pentru dezvoltare, pentru finantarea unor servicii sociale si nu numai', a punctat Dragnea.

Potrivit acestuia, pozitia PSD in ceea ce priveste cresterea salariului minim la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, pozitie adoptata si in cadrul Comitetului Executiv National, este foarte clara, respectiv de respingere a nemajorarii acestuia.

'Respingem categoric nemajorarea salariului minim pe economie. Asteptam de la Guvern argumente serioase pentru care aceasta majorare sa fie intarziata, asteptam argumente serioase si acel studiu de impact despre care doamna ministru de Finante vorbea', a completat liderul PSD.

Invitat la Antena 3, in cursul aceleiasi seri, Dragnea a "garantat" ca va creste salariul minim.

"Cat de curand. Nu putem accepta o nemajorare a salariului minim", a spus acesta, fara a oferi insa detalii suplimentare.