​​Comisiile pentru afaceri europene se reunesc, miercuri, pentru a discuta mandatul premierului Dacian Ciolos de a participa la reuniunea de iarna a Consiliului European, dupa ce a fost desemnat de catre presedintele Iohannis sa reprezinte Romania. Prim-ministrul va fi prezent la intrunirea din Parlament.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

Marti, Biroul Permanent reunit a decis ca mandatul de reprezentare la Consiliul European a lui Ciolos sa fie discutat in comisiile reunite pentru afaceri europene si nu in plen, asa cum a propus presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, saptamana trecuta, pe premier sa participe la reuniunea de iarna a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles in perioada 17-18 decembrie. Parlamentul a fost anuntat de decizia presedintelui Iohannis printr-o scrisoare si a propus discutarea mandatul de participare a lui Ciolos in comisii.

De regula, la reuniunile Consiliului European participa presedintele tarii, cu exceptia cazurilor in care acesta il desemneaza pe premier sa participe, daca se discuta probleme de politica interna.