Ciprian Iftimoaei, fost prefect de Vaslui, si-a anuntat, duminica, demisia din PNL Vaslui si revenirea in Corpul Inaltilor Functionari Publici. Decizia vine dupa ce Iftimoaei a castigat procesul in care a contestat disponibilizarea sa din Corpul Inaltilor Functionari Publici, in anul 2013, anunta Agerpres.

Dupa ce a detinut functia de prefect, subprefect si inspector guvernamental, in perioada 2007 - 2013, Ciprian Iftimoaei a decis sa se inscrie in PDL: ''Am demisionat din PNL Vaslui, avand in vedere ca am castigat procesul cu fostul Guvern Ponta si doresc sa ma intorc in Corpul Inaltilor Functionari Publici. Am fost disponibilizat in mod abuziv printr-o ordonanta care modifica o lege organica, Legea nr. 188 din 1999 privind statutul functionarilor publici, si am castigat procesul alaturi de toti inaltii functionari publici care au fost disponibilizati abuziv prin deciziile emise de Victor Ponta'', a declarat pentru Ciprian Iftimoaei.

El a adaugat ca nu doreste sa fie din nou prefect de Vaslui, ci sa exercite o functie la nivelul aparatului guvernamental: ''Am inaintat un memoriu la Guvern prin care dorim sa avem o discutie cu domnul prim-ministru Dacian Ciolos pentru ca, pe baza unei evaluari a pregatirii si experientei profesionale a fiecaruia dintre noi, sa fim distribuiti pe functiile vacante corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici'', a mai spus fostul prefect.

Ciprian Iftimoaei este specializat in sociologie si politologie, fiind in prezent cadru asociat la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi.