Singura solutie pentru eliminarea infectiilor nosocomiale din spitalele din Romania este distrugerea unitatilor medicale vechi si construirea altora noi, asa cum se intampla in Occident, a declarat, vineri, europarlamentarul Monica Macovei, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, potrivit Agerpres.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

"In Europa, in SUA, tocmai pentru ca in timp intra bacterii in spitale, in pereti, in structuri, la 30 de ani un spital este ras si se face altul nou. Cine crede ca va curata spitalele de bacterii, se inseala. Spitalul acela trebuie ras si facut altul nou. Astea sunt solutiile folosite in Europa de mult timp", a afirmat Monica Macovei, cu referire la infectiile intraspitalicesti care au dus la decesul unor raniti in incendiul de la Clubul Colectiv.

Trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arsi din Capitala au murit din cauza infectiilor, iar Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti au decis sa analizeze situatia infectiilor nosocomiale din spitale.