Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, l-a informat, saptamana aceasta, pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca ia în calcul posibilitatea demisiei. Potrivit Rador demisia ar fi o consecinta a esecului in ceea ce priveste adoptarea, in Parlament, a ordonantei de modificare a legii Agentiei Nationale de Integritate.

Tudor Chiuariu i-a transmis primului-ministru ca s-ar fi angajat in fata Comisiei Europene ca Romania va adopta modificarile la legea ANI, care au fost insa respinse de Senat. El a apreciat situatia drept un semnal negativ privind vointa politica a Parlamentului in lupta anticoruptie.

De altfel, Guvernul a doptat, joi,inca o ordonanta de urgenta de modificarea legii, dupa ce ministrul Justiţiei a avut o discutie cu premierul. Noua Ordonanta ar urma sa faca ca ANIsa devina operationala.

Astfel toate atribuţiile preşedintelui Agentiei, inclusiv cele privind aprobarea strategiei privind activitatea de control al averilor si de verificare a conflictelor de interese au fost delegate de Guvern vicepresedintelui ANI, Catalin Alexandru Macovei. ANI nu functiona, printre altele si pentru ca dintre cei 12 candidati la functia de presedinte niciunul nu a castigat concursul de ocupare a postului.