Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, va detine functia de secretar general al PNL ca urmare a unificarii functiilor de co-secretari generali ocupate in prezent de Gheorghe Flutur si Marian Petrache in cadrul fuziunii dintre PDL si PNL, potrivit unor surse din partid, transmite Mediafax. Surse din PNL au precizat pentru HotNews.ro ca se doreste astfel grabirea fuziunii dintre cele doua partide, iar Bolojan a fost varianta agreata, in vedere unei comunicari mai eficiente inaintea alegerilor locale.

Ilie BolojanFoto: Hotnews

Totodata, surse din partid au declarat ca o astfel de masura ar urma sa fie luata si in cazul organizatiei PNL Bucuresti, condusa in prezent de Anca Boagiu si Teodor Atanasiu.

O prima decizie in acest sens se va lua luni la sedinta Comisiei de Unificare, urmand ca decizia finala sa fie luata de Consiliul National care se reuneste vinerea viitoare, pe 11 decembrie.

In urma acestei schimbari, Flutur si Petrache ar urma sa devina prim-vicepresedinti.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca liberalii au decis ca este necesara accelerarea fuziunii de la nivelul partidului, anuntand un posibil congres dupa alegerile locale de anul viitor.

"O sa avem presedinti unici in toate structurile pana la judet, cam in tot ce exista in PNL. Pana in primavara, cand se vor depune listele cu candidaturi, vom avea presedinti unici in persoana candidatului. Luam in calcul, si fiecare si-a spus punctul de vedere, incercam sa vedem cum putem sa facem acest calendar. Incercam o ajustare, o armonizare si o unificare si a altor pozitii de conducere din PNL. La Consiliul National sper sa avem un punct de vedere si sa putem sa vi-l comunicam.

"Nimeni nu a avut o voce distincta de a majoritatii colegilor. A fost unanim hotarata ideea ca e nevoie de accelerarea fuziunii si cu cat mai multe functii se reunesc este cu atat mai bine. O conducere mult mai supla este si mult mai eficienta", a afirmat Gorghiu, dupa ce a participat la sedinta grupului senatorial al PNL, citata de Agerpres.

La randul sau, intrebat daca este dispus sa se retraga din functie daca i se va cere, Marian Petrache a raspuns ca este doar o functie. "De ce nu ar fi posibil? Este o functie in partid. Dati prea multa importanta", a spus Petrache miercuri.

Despre Ilie Bolojan

Bolojan este si presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania.

El se afla la al doilea mandat de primar al muncipiului Oradea, pentru care a fost ales in 2012 cu 66% din voturi.

El a fost Secretar General al Guvernului Calin Popescu Tariceanu, intre 2007-2008, dupa ce a ocupat functia de prefect al judetului Bihor.