Plenul Senatului se reuneste joi pentru a se pronunta prin vot asupra cererii DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a social-democratului Dan Sova. Sedinta incepe la ora 10.00. Pentru ca sedinta de plen sa aiba loc, este nevoie de participarea a cel putin 84 din totalul de 165 de senatori.

Dan Sova in SenatFoto: Agerpres

Desfasurarea LIVETEXT a evenimentelor din Senat:

Ora 10.02: Senatul e condus de Ioan Chelaru (PSD) la sedinta de azi, in lipsa presedintelui Tariceanu, porivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial

Context:

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat ca PSD va vota "pentru" incuviintarea cererii DNA.

Comisia Juridica din Senat a avizat favorabil pe 24 noiembrie cererea DNA de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova.

Votul a fost secret. DNA il acuza pe Sova ca, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

In dosar a fost retinut Mihai Balan, director general al CET Govora, pentru abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale). Ulterior, Instanta suprema a stabilit ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.