Deputatul PSD Gabriela Podasca, in varsta de 30 de ani, si-a anuntat candidatura la sefia Tineretului Social-Democrat in cadrul Congresului TSD care va avea loc pe 12 decembrie. Ea va candida impotriva actualului secretar general al TSD Gabriel Petrea, cel care l-a atacat pe actualul presedinte TSD Mihai Sturzu pentru iesirea acestuia din timpul Congresului PSD.

Gabriela PodascaFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presa al PSD, Podasca, in prezent vicepresedinte al TSD, propune deschiderea TSD catre societatea civila si intarirea rolului organizatiei de tineret in interiorul partidului.

"Candidez pentru ca vreau sa transformam TSD intr-o adevarata miscare a tinerilor din Romania, o miscare din care tinerii sa isi doreasca sa faca parte, o miscare care sa ne faca pe noi mandri ca suntem parte din TSD si mandri ca suntem tineri de stanga", declara ea.

Daca ar castiga alegerile la Congres, Podasca ar deveni prima femeie lider al TSD.

"Nu poti sa construiesti viitorul unei tari fara tineri. TSD trebuie sa se implice in aceasta dezbatere - cum ii convingem pe tineri sa ramana in Romania. Nu va fi un obiectiv usor de atins, dar daca ne propunem acest lucru, atunci vom incepe sa ne implicam in acele domenii care ii intereseaza in mod real pe cei care sunt din aceeasi generatie cu noi - crearea de locuri de munca, locuinte pentru tineri, educatie de calitate. Am inceput deja, impreuna cu partenerii sociali, dezbaterile pentru actualizarea Legii Tinerilor. La Congres voi lansa proiectul Stop2Go, care cuprinde prioritatile pentru atingerea obiectivului privind oprirea emigratiei tinerilor", spune Podasca, potrivit comunicatului.

Podasca sustine ca TSD trebuie sa aiba un cuvant de spus in elaborarea ofertei electorale a PSD pentru alegerile din 2016 in ceea ce priveste politicile de tineret si o reprezentare mai mare pe listele partidului a tinerilor.

Podasca este vicepresedinte in Comisia speciala parlamentara de elaborare a legilor electorale.

Contracandidatul lui Podasca, Gabriel Petrea, a scris pe pagina sa de Facebook, pe 30 noiembrie, ca TSD are nevoie de alegeri si nu de o candidatura impusa, amintind astfel de momentul in care l-a acuzat pe Mihai Sturzu a fost "impus de Victor Ponta" in fruntea TSD.

"E timpul acum sa avem o conducere dintre noi, nu una impusa. E momentul sa facem o echipa din tineri cu experienta, muncitori si capabili.

Pentru anul 2016 vom avea nevoie de un TSD bine organizat, care sa (se) mobilizeze. Sunt convins ca am demonstrat ca organizarea si mobilizarea sunt atuurile mele.

Am experimentat deja un leadership ales pe criterii gresite. Sa invatam din greseli si sa nu le repetam! Cred ca acum este momentul tinerilor, este momenul ca ei sa decida singuri viitorul organizatiei" spune el in postarea sa pe Facebook.