Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, ca in cazul in care deficitul bugetar nu se va mentine in limita de 3% anul viitor, nu va mai exista niciun fel de sustinere pentru mariri de salarii.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Sunt doi actori in 2016, in materie de mariri de salarii. Odata Guvernul poate fi, dar slava cerului ca avem un guvern tehnocrat, ferit de tentatia de a atrage voturi in campania electorala, si Parlamentul. In Parlament, majoritatea nu ne apartine in acest moment, din nefericire. Pentru a pastra deficitul de 3%, va trebui sa nu facem derapaje. Orice marire se va aplica anul viitor va face deficitul sa sara de cei 3%. Ce a fost facut pana acum, a fost facut. Ar trebui sa tragem linie', a afirmat Gorghiu, intr-un interviu la Digi 24, citat de Agerpres.

Intrebata daca din punctul de vedere al PNL, marirea de 10% pentru bugetari a fost ultima majorare de salarii, Gorghiu a raspuns afirmativ. 'Da, categoric. Daca deficitul nu se va mentine in 3%, nu va mai exista niciun fel de sustinere de mariri de salarii in an electoral decat daca vor exista fonduri', a mai spus copresedintele PNL.