Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, la Romania TV, ca Senatul va organiza, miercuri, o sedinta solemna cu ocazia zile de 1 decembrie, la care au fost invitati sa participe presedintele Klaus Iohannis, fosti presedinti ai Romaniei si membrii Guvernului, informeaza Mediafax.

In urma consultarii pe care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a avut-o cu membrii Biroului Permanent, care au fost convocati telefonic, s-a decis ca sedinta solemna in cinstea zilei de 1 decembrie sa aiba loc miercuri, urmand ca votul pentru solicitarea DNA in cazul Sova sa fie devansat pentru joi, la ora 10:00.

La sedinta solemna organizata cu prilejul zilei de 1 decembrie ar urma sa ia cuvantul membrii grupurilor parlamentare, dar si presedintele Klaus Iohannis, daca va da curs invitatiei facute de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Vor fi invitati si fosti presedinti, insa acestora nu le-a fost adresata si invitatia de a sustine un discurs in plenul Senatului.