Grupurile parlamentare reunite PSD-UNPR se intalnesc marti dupa-amiaza, impreuna cu liderii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, pentru a discuta despre relatia dintre cele doua partide, inclusiv daca vor candida pe liste comune sau nu la alegerile din 2016. Viceliderul grupului PSD din Senat (din care face parte si UNPR, care nu are grup separat) a declarat, pentru HotNews.ro, ca UNPR ar dori sa candideze impreuna cu PSD si ca la nivelul aliantei de centru-stanga nu exista tensiuni.

Liviu Dragnea si Gabriel OpreaFoto: Agerpres

Potrivit unor surse politice, intalnirea va avea loc la restaurantul Aurrum Palace din Bucuresti, de la ora 14.00. Vochitoiu a explicat pentru HotNews.ro ca motivul pentru care intalnirea nu are loc in Parlament este ca in salile disponibile grupurilor nu este suficient spatiu pentru toti parlamentarii din aceste doua partide - in total este vorba de 261 de parlamentari.

Liderul senatorilor UNPR a afirmat ca scopul acestei intalnire este "armonizarea pozitiilor". Vochitoiu a amintit ca UNPR a sustinut mereu guvernul Victor Ponta, chiar si atunci cand liberalii ii "curtau ca pe fete mari", si ca parlamentarii din cele doua partide nu au de ce sa se ascunda unii de altii.

Ce spune Vochitoiu despre aceasta intalnire:

"Dat fiind faptul ca s-a incheiat o etapa si s-a intrat intr-o alta etapa politica vrem sa ne armonizam pozitiile si s-a considerat ca prezenta tuturor parlamentarilor este buna, sunt oamenii care tin legatura si cu teritoriul si oamenii care decid la nivelul actului de guvernare. Avem un buget unde noi vom avea un cuvant de spus si vrem ca pozitiile celor doua partide sa fie armonizate.

Suntem membrii ai aliantei de centru-stanga, valida pana in 2020.

Despre candidatura pe liste comune: "Inca nu imi permit eu sa ma exprim in numele partidului, este o tema de discutie, sa vedem cum vad toti colegii nostri. Dar eu cred ca da, pentru ca impreuna am demonstrat ca in ultimii aproape 4 ani s-au intamplat lucruri bune pentru Romania."

Despre voci nemultumite in PSD la adresa UNPR: "Nu s-a exprimat nicio voce. Nu exista tensiuni in aceasta alianta. Eu sunt intr-o legatura permanenta cu senatorii PSD. Deci nu exista asemenea voci, cel putin nu s-au facut auzite la nivelul partidului.

Am sustinut mereu guvernul Ponta. Stiti bine, cand liberalii ne curtau ca pe fetele mari nu am cedat ispitei, am tinut aproape de acest guvern.

Acest guvern a fost, o sa vedeti statisticile, cel mai bun guvern dupa Revolutie, si datorita implicarii domnului Gabriel Oprea - ati vazut in fiecare zi deschideam aparatele de televizor cu breaking news pe perchezitii, infractorii Romaniei incepusera sa fie prinsi, si cred ca e bine sa continue acest trend sa le luam si banii. Nu avem de ce sa ne ascundem unii de altii. Intalnirea de azi va avea rolul sa aratam ca suntem o alianta credibila si suntem oameni seriosi."

Pe de alta parte, surse politice din PSD afirma ca trebuie lamurit daca mai exista o majoritate parlamentara formata din PSD-UNPR-ALDE, dat fiind faptul ca ar fi trebuit sa existe o "abordare diferita".