Sapte volume in care se afla 2842 de file - atat contine dosarul DNA pe numele senatorului Dan Sova care se afla la Senat si pe care senatorii juristi l-au desigilat luni dupa-amiaza, urmand ca acestia sa il consulte iar marti sa dea un raport, consultativ, asupra cererii DNA de retinere si arestare preventiva.

Dosar Sova Comisia JuridicaFoto: Hotnews

Sova vine si el marti dimineata sa isi consulte dosarul si va fi apoi audiat in cadrul comisiei.

Amintim ca senatorul PSD este acuzat de trafic de influenta intr-un nou dosar, in care este acuzat de procurorii DNA ca a primit in total 100.000 de euro de la un denuntator, in schimbul interventiei pe langa directorul centralei CET Govora SA, pentru ca acesta sa incheie un contract de asistenta juridica cu o societate de avocatura.

Votul senatorilor pe cererea DNA se va da in plen miercurea viitoare, pe 2 decembrie.

Vezi mai jos imagini cu cele sapte volume ale dosarului, dupa desigilarea in cadrul Comsiei Juridice:

Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a primit in total 100.000 de euro de la un denuntator, in schimbul folosirii influentei pe care o avea asupra directorului general al centralei de energie termica CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna.

In schimb, Sova a pretins de la persoana denuntatoare 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva.

In decembrie 2011, intre CET Govora, reprezentata de Mihai Balan in calitate de director general si societatea de avocatura s-a incheiat contractul de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna. Contractul s-a incheiat pe o perioada de 1 an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora.

In perioada decembrie 2011 - decembrie 2012, societatea de avocati a emis lunar, catre CET Govora, facturi pentru activitatile de asistenta juridica prestate in perioada decembrie 2011 - decembrie 2012.

In aceeasi perioada, Dan Sova a incasat de la societatea de avocati suma totala de 60.000 euro. Banii erau incasati in numerar, in fiecare luna, prin intermediar, la putin timp dupa ce societatea de avocati incasa banii de la CET Govora.

In luna decembrie 2012, contractul de asistenta juridica s-a incheiat prin ajungere la termen. La acea vreme Balan Mihai nu mai ocupa functia de director general al CET.

In luna martie 2013 Balan Mihai a revenit in functia de director general al CET Govora.

In cursul lunii mai 2013, intre CET Govora si aceeasi societate de avocatura s-a incheiat un nou contract de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna. Contractul s-a incheiat pe o perioada de 1 an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora.

In perioada contractuala, inculpatul Sova Dan-Coman a incasat comisionul in total 40.000 euro.

Cercetarile efectuate in cauza au evidentiat faptul ca cea mai mare parte a banilor primiti de Sova au folositi pentru plata unei datorii contractate pentru cumpararea unui imobil situat in Bucuresti.

Prejudiciul cauzat CET Govora este evaluat la 1.301.410 lei.