Ministrii Cabinetului Ciolos au programata luni o reuniune informala pe tema bugetului pe 2016, in care ministrul de Finante, Anca Dragu Paliu, va prezenta o analiza, anunta Agerpres. Premierul Dacian Ciolos a explicat sambata ca proiectul de buget a fost preluat de la fostul guvern si ca pana acum ministrii sai au avut un ragaz in care si-au analizat prioritatile pentru anul urmator, inclusiv pe cele cu un posibil impact bugetar.

"Luni dupa-amiaza vom avea din nou o intalnire informala de Guvern la Palatul Victoria, in care doamna ministru de Finante va veni cu o prima analiza a acestor solicitari si a ceea ce era deja prevazut in buget pentru alocarile bugetare pe ministere, acele asa-zise plafoane bugetare pe ministere (...)", a explicat Dacian Ciolos.

Potrivit primului ministru, a fost facut un calendar "etapizat" de discutie pe buget, cu obiectivul de a-l finaliza si adopta pana in jurul datei de 10 decembrie: "Noi ne-am facut un calendar etapizat de discutie pe buget, cu obiectivul de a finaliza si de a adopta acest buget pana in jurul datei de 10 decembrie. Deci, in aceasta prima etapa discutam deocamdata de alocarile bugetare, plafoanele bugetare pe diferitele ministere si apoi o sa discutam si de cifrele, de calculele privind veniturile si vizavi de legislatia deja adoptata si ce putem acoperi."