Europarlamentarul Monica Macovei a sustinut, duminica, ca ministrul Educatiei Adrian Curaj trebuie sa aiba curajul de a-i retrage titlul de doctor fostului premier Victor Ponta. Macovei a subliniat ca toti cei care si-au plagiat lucrarile de master sau doctorat ar trebui sa-si piarda diplomele,potrivit Mediafax.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

Pentru ca suntem pe strada Universitatii, unde avem o universitate doarte buna, ii cer ministrului Curaj, ministrului Invatamantului, domnul Curaj, sa aiba curajul si sa-i retraga titlul de doctor lui Victor Ponta [...]Victor Ponta a plecat acasă că aşa i-a spus strada, dar de ce să rămână cu titlul de doctor pe care nu-l merită, pe care l-a furat? Deci, domnule ministru Curaj, aveţi curajul să-i retrageţi titlul de doctor lui Victor Ponta şi tuturor celorlaţi care şi-au plagiat tezele de doctorat şi nu sunt doctori, sau de masterat, şi să le retrageţi şi lor diplomele”, a spus, duminica, liderul partidului M10, in cadrul unei conferinte de presa in Galati.

Victor Ponta a fost acuzat in 2012 ca si-a plagiat lucrarea de doctorat ”Curte Penala Internationala” in 2003, o teza coordonata de fostul premier Adrian Nastase. Desi doua organisme, Consiliul de Etica al Universitatii Bucuresti si Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare au decis ca lucrarea lui Ponta este un plagiat, acesta a fost curatat de Consiliul National de Etica.