Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri ca nu exista nicio "ruptura" in relatia patidului cu presedintele Klaus Iohannis, iar in ceea ce priveste declaratiile critice ale unor liberali la adresa sefului statutului, Gorghiu spune ca in PNL fiecare poate sa spuna ca vrea. In plus, ea a spus ca este falsa informatia vehiculata in presa potrivit careia Klaus Iohannis si-ar face alt partid.

"Nu exista o ruptura intre PNL si presedinte. In mod cert, neechivoc, exista acelasi parteneriat, aceeasi relatie institutionala corecta si foarte buna", a afirmat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, intrebata ce parere are despre atacurile la adresa sefului statului venite din partea unor liberali printre care si Ludovic Orban, transmite Agerpres.

Ea a spus ca nu va impiedica niciun liberal sa isi exprime opinia, chiar daca aceasta nu corespunde cu a ei.

"Eu nu o consider un atac oricat de mult ar incerca o televiziune sau alta sa imi explice mie ca libertatea de exprimare n-ar trebui sa existe. Eu am alt punct de vedere. Eu nu vad atacuri la adresa presedintelui, cum de altfel nu sunt reale nici stirile ca sunt sanctiuni in interiorul PNL pentru cei care ataca", a precizat Gorghiu.

  • Orban a scris miercuri pe pagina sa de Facebook ca ar fi preferat sa il vada pe presedinte la instalarea ministrilor ale caror portofolii reprezinta prioritatile mandatului. "As fi preferat sa il vad pe presedintele Johannis la instalarea oficiala a noului ministru al educatiei, a noului ministru al culturii, a noului ministru al sanatatii, a noului ministru al economiei, chiar al noului ministru al justitiei. Acestea sunt prioritatile mandatului sau. Nu mi-au placut uniformele din scoala, cand eram obligati sa ne imbracam toti la fel. Nici pompa, fanfara, alinierea si etalarea demonstrativa a fortei."

Gorghiu a adaugat ca PNL a facut un pas inainte, ca exista un guvern de specialisti in prezent pe care liberalii il sprijina si ei sunt in parteneriat si cu presedintele Iohannis.

"Pasul urmator va fi anul viitor, in toamna, cand veti vedea un parteneriat Klaus Iohannis - PNL - Guvern liberal. In PNL fiecare are dreptul sa spuna orice pana la decizia politica. Nu o sa vedeti niciodata o pozitie unanima ca la PSD. Nu as mai fi presedinte al acestui partid daca toata lumea s-ar incolona si ar zice ca mine dimineata, la pranz si seara", a aratat Gorghiu.

De asemenea, ea a spus ca este falsa informatia vehiculata in presa potrivit careia Klaus Iohannis si-ar face alt partid.

Liderul liberal a declarat si ca pana la inceputul sesiunii parlamentare din februarie sa contureze o noua majoritate parlamentara, care sa sprijine Cabinetul Ciolos si proiectele importante ale acestuia, precizand ca subiectul schimbarii presedintilor celor doua Camere nu a fost pus in discutie.

"Nu va ascund ca obiectivul nostru in acest moment, pentru a putea genera o baza cat mai solida de sustinere a actualului Cabinet, este sa incercam sa creionam o majoritate parlamentara pe proiecte importante. Nu am discutat despre presedintiile celor doua Camere. Am auzit tot in presa anumite stiri pe aceasta tema. S-a discutat insa despre necesitatea acestei majoritati parlamentare, pentru ca stim ca proiecte la care Guvernul isi va asuma raspunderea sa vina in Parlament vor trebui sustinute de o majoritate", a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului, intrebata daca PNL doreste sa schimbe presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca pana in februarie, cand va incepe o noua sesiune parlamentara, ar fi nevoie ca PNL sa stie deja pe ce majoritate se bazeaza, dar ca, in acest moment, nu este oportun sa se discute nici despre presedintia Camerei, nici despre cea a Senatului.