Copresedintele PNL Alina Gorghiu a povestit vineri ca, atunci cand avea sase ani, isi dorea sa fie politist, dupa care, mai tarziu, s-a pregatit foarte mult sa devina procuror, insa astazi este multumita ca nu a ajuns sa practice aceasta meserie, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Este foarte important sa faci si sa aperi lucruri in care crezi. Eram in Curtea de Arges, mica si eu, cum erati si voi la un moment dat, si sa stiti ca la cinci - sase ani imi doream sa fiu politist. Ma bateam cu verisorii prin curte, la tara, am crescut si din acelasi spirit de dreptate probabil m-am pregatit foarte mult sa devin procuror, ceea ce nu s-a intamplat si multumesc lui Dumnezeu si astazi ca nu am devenit procuror. Dar am reusit sa devin avocat. Ulterior, am intrat in Parlamentul Romaniei si am devenit liderul unui partid politic, chiar daca va marturisesc ca astazi nu e deloc roz soarta oamenilor care fac politica', a afirmat Gorghiu la conferinta 'O lume condusa de copii', de la Palatul Parlamentului.

In opinia sa, pentru a fi mai buna soarta societatii romanesti este nevoie ca oameni din politica, din mediul de business, din orice domeniu care are vulnerabilitati sa predea stafeta celor mai tineri.

'O buna parte din oamenii care astazi conduc Romania ar face bine sa se dea deoparte si sa lase generatiile proaspete, tinere, care nu au un bagaj in spate, sa conduca destinele acestei tari. Viitorul suna bine. In sala vad o generatie foarte sigura pe ce are de facut, pe mesajele pe care vrea sa le dea, pe ideile pe care vrea sa le implementeze chiar de maine', a spus Alina Gorghiu.