Cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, acuzat intr-un nou dosar de trafic de influenta, a ajuns la biroul presedintelui Senatului vineri, unde a fost trimis de Ministrul Justitiei, informeaza Agepres.

Dan SovaFoto: Agerpres

Anterior, procurorul general Tiberiu Nitu a trimis ministrului Justitiei cererea DNA insotita de referatul cauzei in baza carora sa solicite Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Sova.

Procedural, presedintele Senatului trebuie sa comunice Biroului Permanent al camerei superioare aceasta cerere. Aceasta va ajunge apoi la Comisia Juridica, de Disciplina si Imunitati, care va intocmi un raport.

Plenul Senatului va vota apoi pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD.

Convocarea Biroului Permanent va avea loc cel mai probabil luni.

De asemenea, senatorul Dan Sova va fi invitat la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul si pentru a-si exprima punctul de vedere.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.