S-au impartit functiile pentru viitorul Partid Democrat Liberal. Liderii PD si PLD s-au intalnit joi in Modrogan 22 si au stabilit structura viitorului Partid Democrat Liberal. Conform unor surse de la varful ambelor partide, presedintele viitoarei formatiuni va fi democratul Emil Boc, secondat de Teodor Stolojan si Adrian Videanu, care vor detine functiile de vicepresedinti. Vasile Blaga va fi nominalizat pentru functia de secretar general, iar actualul vicepresedinte PLD, Gheorge Flutur va obtine postul de secretar general adjunct. Acelasi surse au declarat ca in ciuda insistentelor democratilor de a modifica numele de PDL in PD, partenerii de negocieri nu au cedat, ramand acelasi nume cum s-a anuntat de la inceput.

Liderii PD Adrian Videanu, Radu Berceanu si Ioan Oltean s-au intalnit joi cu liderii PLD Teodor Stolojan si Gheorghe Flutur si au negociat componenta viitorului partid. In urma discutiilor s-a decis si echipele care vor lucra la statutul, programul si reglementarea juridica a viitorului partid.

Astfel, Teodor Stolojan va lucra in echipa cu Adrian Videanu la viitorul program al partidului, Vasile Blaga va colabora cu Gheorghe Flutur la realizarea statutului formatiunii politice, iar Valeriu Stoica va rezolva problemele de ordin juridic.

In urma negocierilor, democratii au reusit sa-si pastreze imnul si sigla care reprezinta trandafirul, dar nu si numele partidului, asa cum multi membri au dorit. Biroul Permanent al partidului va fi alcatuit din 29 de membri.

Stabilirea functiilor are loc in urma intalnirii de miercuri seara a liderilor PD si PLD, la care a participat ulterior si Traian Basescu. Dupa plecarea liderilor PLD de la intalnire, Basescu a sosit in restaurantul respectiv si a purtat o scurta conversatie cu democratii. Liderii PD au facut o ultima incercare, pledand in fata presedintelui pentru pastrarea "brand-ului" de Partid Democrat. Traian Basescu le-ar fi spus ca nu vrea sa mai auda atatea comentarii si sa cada la o intelegere cu PLD.